Sebességarányos talajoltó-kijuttatás? Már ilyen is van! (X)

agrarszektor.hu
Az intenzív növénytermesztésben egyre kevesebb faj szerepel a vetésforgóban, ami negatív hatással van a talajra, termőképességének állapotára. Ezért előtérbe kerültek az olyan technológiák, amelyek talaj megújuló képességét erősítik. Ilyen eszköz a talajbaktérium-készítmény is. Mivel élő közegről van szó, fontos a termék minőségi talajba dolgozása. Ilyen gépi megoldásokból kapott ízelítőt az a mintegy 500 gazda, aki ellátogatott az Agrova Kft. és az Axiál Kft. közös rendezvényeire.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Két helyszínen - Polgárdiban és Zagyvaszántón - zajlott az Agrova Kft. és az Axiál Kft. közös rendezvénye, ahol a Phylazonit készítményeinek  talajba dolgozása, illetve a talajerő megőrzése állt a középpontban. A gyakorlati bemutatók helyszíni lebonyolításában a közeli gazdaságok vezetői segítettek. A rendezvényen elhangzott szakmai előadások a tápanyag-gazdálkodás témáját ölelték fel.

Traktorra szerelt adagolóegység

"A Phylazonit technológia célja a talaj szerkezetének javítása, a tápanyagfelvétel hatékonyságának fokozása és a növény ellenálló képességének növelése. Ez több lépésben történik. Először magát a talajt javítjuk (Phylazonit Tarlóbontó), majd a növény gyökérzónáját kezeljük (Phylazonit Talajoltó, Talajregeneráló), végül pedig a kiegyensúlyozott tápanyagellátást biztosítjuk (Energia Plusz, Energia Humin)"  - sorolta Holopovics Zoltán, az Agrova Kft szakmai vezetője.Mivel a talajbaktériumok és -gombák érzékeny, élő szervezetek, különösen fontos a talajba dolgozásuk minősége. Bálint András, az Agrova Kft. kereskedelmi igazgatója is hangsúlyozta, hogy ezen termékek hatékonyságát megfelelő kijuttatással és agrotechnikával szükséges támogatni. A Phyller típusú kijuttatóegység a traktorra vagy talajművelő eszközre  szerelve adagolja a baktériumot közvetlenül a talajba. "Ezt fejlesztettük tovább a TempoSensor vezérlőegységgel, amely képes arra, hogy figyelembe vegye a munkagép sebességét, és ez alapján tudja változtatni a kijuttatandó mennyiséget. Mivel a cégünk saját maga is vásárolt Horsch típusú kultivátorokat, így most a fókuszt ezen géptípusra helyeztük" - magyarázta az igazgató.

Munkagépre szerelt, sebességarányos adagoló

Szabó Gábor, az Axiál Kft. Horsch gépeinek termékmenedzsere a Horsch gyár számos újdonságát bemutatta. Például a Terrano GX szántóföldi kultivátort (28-30 cm mélységű művelés), amely elérhető három- és négygerendelyes kialakításban is. TerraGrip rugósbiztosítású kapákkal és központi futóművel van szerelve, illetve megjelenik egy duplasoros lezáró tömörítőhenger a gép végén. Az első hengersor visszatömörít, rögöt aprít és lezárja a felszínt, míg a második hengersor egy finom, laza, morzsás felületet ad a talajnak. A Horsch másik újdonsága a Cruiser XL típusú, sekély szántóföldi kultivátor, amely 5, 6, illetve 10 és 12 méter munkaszélességben érhető el, vontatott kivitelben. Jól ismert termék a Pronto vetőgép, viszont újdonság rajta egy kalászos vetésére is alkalmas szemenkénti vetőegység. "Minden egyes csoroszlya kap egy elektromos adagolóegységet. Ebben található egy turbinalapáthoz hasonló elem, melynek peremén ún. zsebecskék vannak, ezek cserélhetők a vetőmag mérete, illetve típusa szerint" - mutattta be a gépet a szakember.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?