Virtuális határszemle 6 - Tudásbázis

Virtuális határszemle 6 - Tudásbázis (x)

agrarszektor.hu
Hogy minden információ egy helyen, könnyedén elérhető legyen.

A KITE Zrt. létrehozott egy olyan felületet, mellyel a jövőben az a célunk, hogy a precíziós gazdálkodáshoz kapcsolódó technológiai, szaktanácsadási és szolgáltatási terület teljes tudásanyagát egy helyen tudjuk tárolni. De ehhez Önökre is szükségünk van! Keressék fel és használják ki a PGR Tudásbázis adta lehetőségeket, ha új információkra éhesek!

A PGR Tudásbázis elkészítésének és üzemeltetésének célja, hogy a KITE-ben évtizedek alatt felgyülemlett szaktudást, eredményeket egy közös platformon, ne elaprózódva (több helyen), hanem összegyűjtve, jól strukturált módon, egy erre kifejlesztett tárházban tudjuk elhelyezni. A szakmai anyagok agrotechnológiai, műszaki és IT oldalról folyamatosan kerülnek feltöltésre, így biztosítva, hogy az érdeklődők naprakész információkhoz juthassanak.

Tudásbázis alkalmazás a PrecZone megoldások között

A Tudásbázis jogosultsági rendszerhez kötött, ami azt jelenti, hogy bizonyos tartalmak publikusan, regisztráció nélkül is elérhetők, a mélyebb szakmai tartalmak viszont csak a PGR fiókkal rendelkező felhasználók számára hozzáférhetők. A Tudásbázis alkalmazás ikonjára kattintva, az egyes szakmai anyagok mappákba rendezve, egységes csempék formájában jelennek meg.

A PGR Tudásbázis mappastruktúrája

A 4 főmappa, amelyben a szakmai anyagok találhatók: az Agrotechnológia, Műszaki megoldások, a Precíziós technológia - amely elsősorban az precíziós technológia informatikai hátterét támogató anyagokat tartalmazza -, valamint a Szaktanácsadási információs rendszer. Ez utóbbi mappa, illetve annak tartalma csak a bejelentkezett felhasználók számára érhető el, a publikus böngészés során rejtve marad. Belekattintva az adott mappába további almappák között válogathat az érdeklődő. A Tudásbázisban található szakmai anyagok jelenleg lapozható PDF formátumban és beágyazott tartalom formájában tekinthetők meg az oldalon. A lapozható dokumentumok használata egyszerű; a dokumentum megnyitását követően a navigáló gombok segítségével lehet oda-vissza lapozni (a lapozás az adott oldalra való kattintással is történhet), a dokumentumon belül tudunk nagyítani-kicsinyíteni, illetve a dokumentumot teljes képernyőre kitenni.

Navigálás a lapozható PDF típusú dokumentumban

A megnyitott dokumentum elérési útja az almappákkal együtt mindig látható az ún. "kenyérmorzsában", az adott almappára kattintva az oldal arra a pontra fog ugrani. A "kenyérmorzsa" tehát segíti az alkalmazáson belüli navigálást és láthatóvá teszi a felhasználó számára a jelenlegi tartózkodási helyig vezető utat.

A Tudásbázis főoldalán, bal oldalt található egy eszköztár, melynek segítségével további funkciók érhetők el az oldalon belül. A rendszer lehetővé teszi az anyagok közötti gyors keresést. A bal oldali eszköztárban található a Tudásbázis kereső (https://pgr.hu/alkalmazasok/tudastar/kereso). A keresőre kattintva, jogosultságtól függően kilistázódnak a feltöltött anyagok. A tudásanyagok keresése két úton történhet. A bal oldali keresősávban szabadszavas keresést végezhetünk, a jobb oldali sávban pedig címke alapú keresést. Szabadszavas keresés során a rendszer kilistázza az összes olyan dokumentumot, aminek a címében vagy a tartalmában megtalálható a keresett szó. 

A címkekereső az egyes dokumentumhoz rendelt címkék alapján tud keresni. Ez azt jelenti, hogy amikor a PGR Tudásbázis adminisztrátor felvisz egy új anyagot, akkor azokat címkékkel láthatja el. A keresőben ezekre tud az érdeklődő rákeresni, így szűkítve a találatokat.

A PGR Tudásbázis keresőmotorjai

Ha saját PGR felhasználónevünkkel és jelszavunkkal jelentkeztünk be, akkor megjelenik a bal oldali eszköztárban a Kedvencek és a Legutóbbi dokumentumok menü; publikus böngészés során ezek nem választható eszközök. Az adott tudásanyag csempéjének jobb felső sarkában található egy csillag, amit, ha megjelöl a bejelentkezett felhasználó, az adott dokumentum a Kedvencek (https://pgr.hu/alkalmazasok/tudastar/kedvencek) menübe kerül. Ismét a csillag ikonra kattintva, az adott dokumentum kikerül a kedvencek listájából. 

A Legutóbbi dokumentumok (https://pgr.hu/alkalmazasok/tudastar/legutobbi-documentumok) listája is csak bejelentkezett felhasználók számára érhetők el, ahol a legutóbb megnyitott dokumentumait nézheti vissza az adott felhasználó. Ez az eszköz nagy segítséget jelent akkor is, ha pl. egy dokumentumot nem tudott végigolvasni a felhasználó, de megnyitotta azt, így megjelenik ebben a listában. Visszatérve a főoldalra, a legutóbb megnyitott dokumentumok listája innen közvetlenül is elérhető. 

A főoldal legvégén található a Precíziós gazdálkodási rovat, amely a KITE Tudástárának (https://www.kite.hu/tudastar?cikk=9) precíziós gazdálkodáshoz kapcsolódó anyagait tartalmazza, mint pl. a virtuális határszemle korábbi anyagait. A Bővebben gombra kattintva láthatóak lesznek a rovat korábbi anyagai.

Bővebb információkért tekintse meg a videónkat, látogassa meg honlapunkat (pgr.hu), vagy keresse bizalommal a PGR szaktanácsadókat a következő elérhetőségeken pgr.hu/kontakt.

(X)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?