Ma termel utoljára a gyulai húsüzem

agrarszektor.hu
A felszámolást bonyolító cég nem tervezi a Gyulai Húskombinát teljes leállítását az eljárás alatt sem, a vállalat vezérigazgatója szerint azonban jövő héttől nem tudják tovább finanszírozni termelést.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Hitelintézeti Felszámoló Nonprofit Kft. korábban ígéretet tett a szakszervezeteknek arra, hogy a termelés a felszámolás alatt sem áll le, Petrusán Györgyné szakszervezeti elnök még a dolgozók körében uralkodó teljes bizonytalanságról számol be. Erre csak ráerősítettek Ruck János vezérigazgató szavai, aki a húskombinát utolsó tartalékainak kimerüléséről beszélt a tegnapi munkásgyűlésen. "A számlavezető bankok 11 napja a húskombinát számlájára befolyt árbevétel lehívását sem engedélyezik a hiteltartozások miatt, és a pénzek részleges engedményezésében sem vezettek eredményre a tárgyalások." - mondta el a vezérigazgató. A társaság tartozása összesen mintegy 3 milliárdra rúg, melyből 1,2 milliárd a forgóeszköz hitel összege, a többi hosszúlejáratú, beruházási célú hitel.

A mai nap az utolsó, melyen még folyik a termelés, ennyi alapanyag megvásárlására volt még ugyanis pénze a vállalatnak. A hét többi napján a négyszáz dolgozóból 150-200 ember dolgozik majd tovább a szeletelő üzemben, a csomagolóban és a raktárakban, illetve logisztikai feladatok ellátására. Ruck János szerint eddig azért nem kezdeményezték a dolgozók elbocsátását, mert minden jel a termelés folytatására mutatott, de azóta kiderült, a kiemelt státusz nem garantálja ezt. A húskombinát sorsa a vezérigazgató szerint napokon belül eldőlhet, a 15 napos fellebbezési határidő ugyanis lerövidíthető, ha erről a jogáról a vállalat lemond. A javaslatot ma tárgyalja meg az igazgatótanács.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?