Gigaberuházás Gyulán: kapacitást bővített az önkormányzat húsfeldolgozója

Gigaberuházás Gyulán: kapacitást bővített az önkormányzat húsfeldolgozója

agrarszektor.hu
Csomagoló- és szeletelő gépek beszerzésével negyven százalékkal növeli szeletelt árukapacitását a Gyulahús Kft., amely száz százalékban önkormányzati tulajdonban van.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Daka Zsolt ügyvezető igazgató keddi sajtótájékoztatóján elmondta, a három csomagoló- és egy szeletelő gép beszerzésére 800 ezer eurót (288 millió forintot) meghaladó összeget fordítottak. A technológiafejlesztés révén a Gyulahús Kft. az eddigi 25-30 ezer tálcás napi kapacitását 40 ezer tálca feletti mennyiségre növelte.

Az ügyvezető igazgató elmondta, hogy az eszközöket a szárazáru üzem szeletelő műhelyébe szerezték be, mivel érzékelték, hogy jelentősen nőtt a fogyasztói kereslet a szeletelt áruk iránt. Ebben az üzemükben háromműszakos termelés zajlik, nem ritkán szombaton is megy a gyártás. Daka Zsolt hozzátette, hogy az új gépek nemcsak hatékonyabbak, hanem környezetkímélőbbek is, és a papír alapú csomagoló anyagokat is tudják kezelni. Az ügyvezető igazgató az MTI kérdésére válaszolva közölte, várakozásaik szerint 2020-ban 10%-kal tudják majd növelni a 2019-es 6,8 milliárd forintos nettó árbevételüket, és év végére várhatóan elérik a 7,5 milliárdot elsősorban a belföldi piacok bővülésének köszönhetően.

A koronavírus-járvány első hullámában az exportértékesítés szinte teljesen leállt, jelenleg is érzékelnek szűkülést, főleg a brit piacok felől. A többi exportpiacon (főként Romániába, Szlovákiába) nyáron visszaállt az értékesítés. Daka Zsolt hozzátette, míg a járvány tavaszi időszakában voltak kiugróan erős értékesítési napok, a második hullámban nem éreztek ilyen hektikus mozgásokat. Ugyanakkor azt tapasztalják, hogy belföldön erős az érdeklődés a termékeik iránt.

A Gyulahús Kft. tavaly mintegy nettó 6,8 milliárdos árbevételt ért el, ami 5%-os emelkedést jelent 2018-hoz képest. Az exportértékesítés az árbevétel 17%-át tette ki. Adózott eredménye 2019-ben 213 millióra csökkent az előző évi 503 millióról. Görgényi Ernő, a város polgármestere elmondta, a cégnél folytatják a korábban elkezdett startégiát, miszerint a nyereséget fejlesztésekre fordítják.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?