Szervezeti átalakítás és tisztújítás az AGRYA-ban

agrarszektor.hu
A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége - AGRYA 2013. február 23-án tartotta éves küldöttgyűlését. Az AGRYA Alapszabálya szerint a társelnököknek, alelnököknek valamint az ügyvezető elnöknek eltérő időpontban jár le a megbízatása, az idei évben az ügyvezető elnök választása volt esedékes. Az Országos Gyűlés újabb 3 évre ügyvezető elnöknek választotta Dr. Mikula Lajost.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az AGRYA-ban 2010-óta zajlik egy szervezeti átalakítás, amely a 2013. évi Országos Gyűléssel lényegében lezárult. A szervezeti átalakítás célja a működés hatékonyabbá tétele mellett az AGRYA felkészítése volt az általános érdekképviseleti funkciók ellátására. A folyamat részeként 2010-ben a két társelnök megválasztásával a szakmai képviseleti és szervezet működtetési funkciók szétválasztása indult el, majd 2012-ben a tagfelvételi korhatárt emelte 40 évre az Országos Gyűlés.

Az átalakítási folyamat utolsó fázisaként a 2013. évi Országos Gyűlés létrehozta az AGRYA-n belül a hivatásrendi alapon szerveződő szakmai egységeket, a tagozatokat. A tagozatok mellett működik a KAP 2014 Tervezési Munkacsoport. A megalakult öt tagozat a következő:

Kertészeti és Termelői Szervezeti Tagozat
Tagozati elnök: Szakács Roland, gyümölcs kertész, TÉSZ elnök, Nyíregyháza

Szántóföldi Növénytermesztési Tagozat
Tagozati elnök: Dr. Magyar István, növénytermesztő, Jászfelsőszentgyörgy

Állattenyésztési Tagozat
Tagozati elnök: Gazdóf Katalin, marhatartó, Tiszalúc

Termálvíz Tagozat
Tagozati elnök: Bakó Dániel, zöldség kertész, Szentes

Vidékfejlesztési Tagozat
Tagozati elnök: Fejes István, vidékfejlesztési szakértő, Aba

KAP 2014 Tervezési Munkacsoport
Munkacsoport vezető: Dr. Weisz Miklós, AGRYA társelnök

A tagozati elnökök és elnökségi tagok rövid életrajza elérhető a www.agrya.hu weboldalon, a Magunkról/Tisztségviselők link alatt.

A tagozatok megalakulásával megteremtődtek az AGRYA-n belül már meglevő szakmai együttműködések szervezeti keretei. A tagozatokon keresztül az AGRYA a szakmai kérdések szélesebb körében kíván állást foglalni és bekapcsolódni a döntés-előkészítési folyamatokba. A tagozatok segíthetik a Vidékfejlesztési Minisztériummal és a szakmai társszervezetekkel kialakított kapcsolatok erősítését, elmélyítését.

A tagozatok megalakításával az Országos Gyűlés lezártnak tekinti azt a folyamatot, amelynek eredményeként az AGRYA a generációs jellegét megőrizve, általános érdekképviseleti szervezetté vált.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?