Ki nem találnád, kivel kötött megállapodást a Szent István Egyetem

Ki nem találnád, kivel kötött megállapodást a Szent István Egyetem

agrarszektor.hu
Hosszú távú együttműködési megállapodást kötött a Szent István Egyetem és a Közlekedési Műszergyártó Zrt. (KMGY). A szerződés értelmében az egyetem és a nagy múltú magyar cég az oktatásban, a gyakorlati képzésben működik együtt, és közösen hoznak létre egy laboratóriumot, amelyben kutatás-fejlesztési tevékenységet indítanak. A megállapodást dr. Palkovics László, az egyetem rektora és Zelenka Pál, a KMGY tulajdonos-elnöke írta alá.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Szent István Egyetem (SZIE) az 1999. évi LII. törvény alapján, a felsőoktatási intézmények integrációs programjának részeként jött létre 2000. január 1-jei hatállyal, a jogelőd intézményeket is figyelembe véve a Gödöllői Agrártudományi Egyetem, az Állatorvostudományi Egyetem, a Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem, a Jászberényi Tanítóképző Főiskola, valamint az Ybl Miklós Műszaki Főiskola jogutódjaként - írják közös közleményükben. 2016. július 1-jével az Állatorvostudományi Kar kivált a Szent István Egyetemből és önálló egyetemmé alakult, az ugyancsak távozó jászberényi Alkalmazott Bölcsészeti és Pedagógiai Kar pedig az egri Eszterházy Károly Egyetem részeként működik tovább. A SZIE képzési programjában jelentős részt képviselnek a mezőgazdasággal foglalkozó képzések és a gépészmérnöki kar.

A teljes egészében magyar tulajdonban lévő Közlekedési Műszergyártó Zrt. (KMGY) azon kevés cégek egyike, amelyek ma is eredeti székhelyükön és tevékenységi körükben működnek - a főváros XIII. kerületében. A több mint 100 munkatársat foglalkoztató KMGY exportra is termel; digitális műszerfalait a világ számos élvonalbeli cége építi be mezőgazdasági gépeibe. Az angyalföldi cég elődjét 1900-ban alapították, és a múlt század húszas éveiben szakosodott mérőműszerek gyártására. A második világháború után az Ikarus buszok műszerfala is ebben az üzemben készült. A cég saját fejlesztései mellett a német VDO gyárral is eredményes kapcsolatot alakított ki. A KMGY a kilencvenes évek közepe óta hazai magántulajdonban van, idén ünnepli fennállásának 120. évfordulóját.

Címlapkép forrása: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?