Nem áll le a teherforgalom a koronavírus miatt Magyarország és Szlovénia között

Nem áll le a teherforgalom a koronavírus miatt Magyarország és Szlovénia között

MTI
Szigorú intézkedések közepette, de zavartalanul folyhat a teherforgalom Magyarország és Szlovénia között továbbra is - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Ljubljanában.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A tárcavezető a szlovén fővárosban Anze Logar szlovén külügyminiszterrel tárgyalt. A találkozót követően kiemelte, Magyarországra továbbra is beléphetnek azok a kamionok, "amelyek magyarországi úti céllal közlekednek, a magyar embereknek hoznak árut, a magyar emberek ellátása szempontjából fontos tevékenységet végeznek, és bejöhetnek azok a kamionok is, amelyek a szomszédos országokba szállítanak, nekik szigorú biztonsági előírásokat kell követniük, csak a kijelölt autópályákat és a kijelölt benzinkutakat használhatják".

Szijjártó Péter kiemelte, "nem lesz probléma a Szlovénia felől Magyarországra érkező szállítmányokkal, azok ugyanúgy fogják tudni szolgálni a magyar emberek ellátásának a célját, ahogyan eddig is szolgálták". A szlovén fél teljes megértéssel fogadta a magyar szigorító intézkedéseket - szögezte le a politikus.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?