Profilt váltott a luxusitalokat készítő cég: új technológiával gyárt kézfertőtlenítőt

Profilt váltott a luxusitalokat készítő cég: új technológiával gyárt kézfertőtlenítőt

agrarszektor.hu
A New York-i székhelyű technológiával és életvitellel foglalkozó cég, az Air Co. az egyre nagyobb méreteket öltő koronavírus-krízis hatására átállította a termelését, és mostantól nem luxusitalokat gyártanak, hanem kézfertőtlenítőket. Nemcsak a vállalkozás döntése elismerésre méltó, hanem az eljárás is, amivel a szükséges alkoholt előállítják.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az Air Co. tavaly dobta piacra a nem egyszerűen karbonsemleges, hanem egyenesen karbonnegatív vodkáját, írta meg a Springwise. A cég ugyanis összegyűjti a levegőben levő szén-dioxid-szennyeződést, és víz hozzáadásával alkoholt készít belőle, majd napenergiával működő berendezéseivel ezt párolja le. A kézfertőtlenítőknek legalább 60%-os alkoholtartalommal kell rendelkezniük, hogy megfelelően működjenek. A legtöbb ilyen terméket 70%-os etilalkoholból készítik, ami a technológiának köszönhetően az Air Co. fő terméke.

A cég alkohol-előállító eljárását a növények fotoszintézise inspirálta: a vizet hidrogénre és oxigénre bontják, amelyhez eztán hozzáadják a szén-dioxidot. A keverék így vízzé és alkohollá válik, amelyet már egyszerű feladat a kívánt erősségűre lefőzni. Az eljárásnak köszönhetően a teljes erjesztési folyamat kihagyható, vagyis nem kell hozzá a mezőgazdaság által megtermelt növény, ez pedig további költségcsökkenéssel jár.

A cég nemcsak a termelésben használja a “jót s jól" elvét, hanem a felhasználásban is. A világban tomboló koronavírus-járványra való tekintettel bejelentették, hogy kapcsolatba léptek a helyi hatóságokkal, hogy a kézfertőtlenítő-szereiket eljuttathassák azokra a területekre, ahol a legnagyobb szükség van rájuk.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?