Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Közút és a MATE

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Közút és a MATE

agrarszektor.hu
Tevékenységük közös fejlesztése érdekében együttműködési megállapodást kötött a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE). A megállapodás célja, hogy az Egyetem még inkább gyakorlatorientált alap- és mesterképzést biztosítson hallgatóinak, melyhez a Magyar Közút többek között gyakorlati képzési és ösztöndíj-lehetőséget is biztosít majd.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az elmúlt években kiemelt figyelmet fordított a megfelelő szakmai utánpótlás biztosítása érdekében a gyakorlatorientált duális képzésre, ennek köszönhetően pedig egyre több fiatal szakember csatlakozhatott a Társasághoz - írja közleményében a MATE. Ebben a sikerben nagy szerepe van a számos felsőoktatási intézménnyel kötött széleskörű együttműködési megállapodásoknak, melynek legújabb állomása a gödöllői székhelyű Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem lett.

Nevezzen a 2021-es Portfolio Agrárdíjakra!

Idén év végén decemberben is kiosztja a Portfolio Csoport a Portfolio Agrárdíjakat az Agrárszektor 2021 Konferencián. Ebben az évben nyolc kategóriában díjazzuk a hazai agrárgazdaság legjobbjait és a legkiemelkedőbb agrárgazdasági teljesítményeket.

A Portfolio az érdeklődéseket az agrarszektordijak@portfolio.hu e-mail címen fogadja 2021. június 30-ig.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. és az Egyetem 2021. június 2-án ünnepélyes keretek között kötötte meg együttműködési megállapodását, melyet az Egyetem részéről prof. dr. Gyuricza Csaba rektor, a közútkezelő részéről pedig a Társaság vezérigazgatója, Szilvai József Attila írt alá.

Szilvai József Attila és Gyuricza Csaba (Forrás: MATE)

Az együttműködés alapján a Magyar Közút vállalja, hogy az ösztöndíj-lehetőség mellett biztosítja a megfelelő szakmai gyakorlatot, különböző kutatás-fejlesztési-innovációs projektekbe is bevonja a MATE-hallgatókat, továbbá mentorok együttműködésével vállalati oldalról is segíti a szakdolgozatok elkészítését. A fiatal szakemberek így könnyebben találnak végzettségüknek megfelelő munkahelyet, mert az őket foglalkoztató vállalatok szívesen látják munkavállalóik között a saját igényeik alapján képzett, saját technológiáikat és munkahelyi elvárásaikat ismerő szakembereket. Az együttműködésnek köszönhetőn az Egyetem figyelemmel kísérheti a munkaerőpiaci igényeket, melyekre alapozva alakítja ki, illetve módosítja képzéseit annak érdekében, hogy hallgatói a munkaerőpiac által igényelt naprakész tudással rendelkezzenek. Az Egyetem továbbá aktív szerepet vállal a Magyar Közút foglalkoztatottjainak szakmai továbbképzésében és abban, hogy hallgatói megfelelő mennyiségű és minőségű információhoz jussanak a Társaság tevékenységéről.

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem valamennyi intézetére, valamennyi képzési területére kiterjedő együttműködést írunk alá, amely valóban segíteni fogja a végzett hallgatók elhelyezkedését, a még hallgatói státusszal rendelkezők ösztöndíj- és gyakornoki programban való részvételi lehetőségét, továbbá értékes szakdolgozat- és diplomamunka-témák meghirdetését. Az együttműködés további eredménye lehet a közös hazai és nemzetközi K+F projektekben való részvétel, illetve szakmai munkacsoportok létrehozása, elősegítve ezzel mindkét fél számára a kutatói-fejlesztői munka sikerességét 

- nyilatkozta dr. Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora.

A megállapodás lehetővé teszi a Magyar Közút számára, hogy tevékenységét naprakész tudományos ismeretekre, értékelésekre támaszkodva lássa el, valamint lehetőséget ad az Egyetemen tanuló hallgatók ismereteinek bővítésére. A jelen megállapodás hozzájárul a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem különböző szintű képzési és kutatóhálózati tevékenységének hatékonyságához is.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?