Állattenyésztők, figyelem: ezt a támogatást már csak január végéig lehet igényelni

Állattenyésztők, figyelem: ezt a támogatást már csak január végéig lehet igényelni

agrarszektor.hu
Megjelent a Magyar Államkincstár közleménye a tenyésznyúl tenyésztésbe állításához kapcsolódó de minimis támogatás igénybevételéhez szükséges információkról. Ennek értelmében vonatkozó 54/2014. (IV. 29.) VM rendelet (a továbbiakban: Rendelet) módosítása alapján az állattartók részére 2022. január 1. és január 31. közötti időszakban vissza nem térítendő átmeneti támogatás igényelhető.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Megjelent a Magyar Államkincstár közleménye a tenyésznyúl tenyésztésbe állításához kapcsolódó átmeneti támogatás igénybevételéhez szükséges információkról. Az átmeneti támogatás iránti kérelmet 2022. január 1. és január 31. között lehet benyújtani a Magyar Államkincstár Piaci és Nemzeti Támogatások Főosztálya részére - olvasható a Magyar Állattenyésztők Szövetsége oldalán. A kérelem benyújtására kizárólag postai úton van lehetőség. A tenyésznyúl de minimis támogatás iránti kérelmet a következő címre kell beküldeni: 1892 Budapest, Magyar Államkincstár, Piaci és Nemzeti Támogatások Főosztálya.

Az N02201 számú "Átmeneti támogatás iránti kérelem Főlap" elnevezésű nyomtatványhoz mellékelni kell: a génmegőrzési céllal fenntartott, védett őshonos mezőgazdasági, valamint hús, illetve prém hasznosítási típusba tartozó tenyésznyúl tenyésztésbe állításáról a tenyésznyúl fenntartásáért felelős tenyésztőszervezet által kiállított - az állattartó adatait, a tenyésztésbe állítás időpontját, a nyulak számát, valamint törzskönyvi vagy tenyésztési főkönyvi számát tartalmazó - és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), mint tenyésztési hatóság által hitelesített igazolást.

A támogatás mértéke tenyésznyulanként 3200 forint, azzal a kitétellel, hogy az nem haladhatja meg a kérelmező és a vele kapcsolt vállalkozásnak minősülő vállalkozás részére rendelkezésre álló szabad átmeneti támogatási keretet. A támogatással kapcsolatos további részletek és a szükséges formanyomtatványok az alábbi oldalon érhetőek el.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?