Magyarországon is elkezdődött a tüntetés: a főváros felé tartanak a gazdák

Magyarországon is elkezdődött a tüntetés: a főváros felé tartanak a gazdák

MTI
A szegedi önkormányzati képviselő országos gazdatüntetést hirdetett meg augusztus 20-ára, hogy felhívja a figyelmet az aszály miatt károsult gazdákra. A szervező állítása szerint az ország több pontjáról 1800 mezőgazdasági gép indul majd meg Budapest felé, hogy elfoglalják a rakpartot egészen augusztus végéig. A rendőrség azonban ismét megtiltotta, hogy augusztus 20-ától traktorokkal foglalják el többek között a fővárosi ünnepi helyszíneket, rakpartokat és a Duna-hidakat. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy a gazdatüntetés kezdetét vette.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A rendőrség pénteken a honlapján tette közzé: "a véleménynyilvánítás szabad, Budapest megbénítása továbbra sem" című közleményét. A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt írta: a korábbi szervező újra bejelentette augusztus 20-ától 31-ig tervezett fővárosi gyűlését. A BRFK viszont ismét "előíró-korlátozó" határozatot hozott, amelynek értelmében továbbra is tilos traktorokkal Budapest belvárosába vonulni vagy traktorokkal a rakpartokat elfoglalni. A résztvevők a Dózsa György út két külső forgalmi sávján gyakorolhatják gyülekezési jogukat, illetve a közlekedési szabályok betartásával vonulhatnak a helyszínekre. A gyűlés szervezőjének nyilatkozataival szemben továbbra is tilos traktorokkal Budapest belvárosába vonulni, traktorokkal rakpartokat, hidakat elfoglalni - nyomatékosította a rendőrség.

EZ IS ÉRDEKELHET

Felhívták a figyelmet, hogy a a rendőrség a jogsértések elkövetőivel szemben törvényesen, arányosan és határozottan fel fog lépni. A rendőrök intézkedni fognak azokkal szemben, akik a határozatban foglaltaktól eltérő módon, a közlekedési szabályokat megsértve érkeznek a gyűlésre, tartózkodnak annak helyszínén, vagy távoznak onnan. A rendőrség biztosítja a véleménynyilvánítás és a békés gyülekezéshez való jog gyakorlását, azonban ez nem eredményezheti mások jogainak aránytalan mértékű csorbítását - fogalmazott a BRFK. Mindezek ellenére a tüntetés szervezője Facebook-oldalán bejelentette, hogy a tüntetés kezdetét vette, és a Hősök tere felé veszik az irányt a demonstrálók.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?