Óriási beruházás Pakson: százmilliókból fejleszt a magyar gabonás cég

Óriási beruházás Pakson: százmilliókból fejleszt a magyar gabonás cég

MTI
Több mint 300 millió forintos fejlesztéssel bővíti paksi kikötőjében a rakodó kapacitást a gabonakereskedelemmel foglalkozó Sygnus Kereskedelmi Kft. - közölte a cég az MTI-vel. A 343 millió forintos technológiai fejlesztést a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz 240 millió forintos támogatásával valósítják meg.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A cég két Merlo típusú teleszkópos rakodógépet, homlokrakodót, hídmérleget, illetve ipari gémes, gumikerekes átrakót vásárol; az új eszközökkel jelentősen nő a kikötőben a kirakodási kapacitás, így az képessé válik a Pakson és környékén zajló beruházások logisztikai támogatására - tették hozzá. A 2023. augusztus 31-én záruló projekt része 10,64 kilowatt csúcsteljesítményű napelemek telepítése is. A kft. közlése szerint a 6000 tonna kapacitású kikötőben idén 104 ezer tonna árut rakodtak ki, és 74 ezer tonnát be, döntő részben gabonát, műtrágyát, követ. Az 1993-ban alapított, szekszárdi székhelyű társaság 2021-ben 15,9 milliárd forint nettó árbevételt ért el 379 millió forint adózott eredmény mellett. Németh Tamás ügyvezető igazgató tájékoztatása szerint az idei árbevétel megközelíti a 20 milliárd forintot, a fejlesztéstől 5-15 százalékos árbevétel-növekedést várnak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?