Megszólalt a MATE az Erasmus-ügyben: ez várhat a hallgatókra a jövőben

Megszólalt a MATE az Erasmus-ügyben: ez várhat a hallgatókra a jövőben

agrarszektor.hu
A sajtóban az utóbbi napokban az Erasmus+ tervezett felfüggesztéséről megjelent hírekre reagálva a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem arról határozott, hogy amennyiben ezek a források a jövőben nem állnak rendelkezésre a megszokott módon, úgy saját forrásból és hatáskörben dolgozza ki a MATE nemzetközi mobilitási programját. A MATE külföldi mobilitási programja továbbra is biztosítani fogja azokat a külföldi részképzési és szakmai gyakorlati lehetőségeket hallgatóink számára, amelyek ez idáig megillették őket. 

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A MATE hallgatóinak mobilitáshoz fűződő joga Egyetemünk számára szent és sérthetetlen, amennyiben az ehhez szükséges források a jövőben nem a megszokott módon fognak érkezni Egyetemünkhöz, akkor sem érheti hátrány azokat a hallgatókat, akik minket választottak, vagy azokat a diákokat, akik épp most szeretnének hallgatóinkká válni. A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem széles nemzetközi kapcsolatrendszerére, ismertségére, elismertségére és forrásaira alapozva megkezdte azon akciótervének előkészítését, hogy az esetlegesen elmaradó Erasmus+ program helyett saját, széleskörű nemzetközi mobilitási programot dolgozzon ki. Egyetemünkön jelenleg is közel 600 hallgató és oktató vesz részt külföldi részképzésen, illetve szakmai gyakorlaton. Intézményünkben 100-nál több országból, 2400 külföldi hallgató folytatja felsőfokú tanulmányait. A nemzetközi légkör és a nemzetközileg elismert képzés hallgatóink számára nem egy lehetőség, hanem a MATE garanciája képzésük értékére. Hallgatóink ehhez fűződő érdekét és jogát semmilyen kényszerítő körülmény nem csorbíthatja, ezért intézményünk megkezdte a tárgyalásokat annak érdekében, hogy amennyiben a magyar felsőoktatás számára negatív döntés születik az Erasmus+ ügyében, úgy azonnal át tudja venni a helyét saját nemzetközi mobilitási programunk

- mondta Dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora.

EZ IS ÉRDEKELHET

A MATE külföldi mobilitási programja továbbra is biztosítani fogja azokat a külföldi részképzési és szakmai gyakorlati lehetőségeket hallgatóink számára, amelyek ez idáig megillették őket. Hallgatóink a szakos tanulmányaikhoz szorosan kötődő kurzusokat, tanegységeket vagy modulokat, illetve szakmai gyakorlatukat továbbra is teljesíthetik külföldön. A külföldön teljesített kurzusokat, illetve a szakmai gyakorlatot Egyetemünk továbbra is be fogja számítani az itthoni tanulmányokba.

Címlapkép forrása: MATE

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?