Mészáros Lőrincnél bukkant fel Fazekas volt államtitkára

agrarszektor.hu
Poprády Géza, a Földművelésügyi Minisztérium korábbi közigazgatási államtitkára lett a vezérigazgatója a herceghalmi Agrosystem Zrt.-nek, amelyet a közelmúltban vásárolt meg Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester. A hazai agráriumban egyre nagyobb teret hódító milliárdos befektető az a szintén herceghalmi Talentis Group (TG) Zrt. megvásárlása révén szerezte meg az Agrosystemet is, amellyel együtt csaknem 4 ezer hektár bérelt állami földterülethez is jutott.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az agrárszektor.hu információi szerint Poprády Gézát nevezték ki a közelmúltban az Agrosystem Zrt. vezérigazgatójává azt követően, hogy Mészáros Lőrinc megvásárolta Kenyeres Sándor ingatlanmilliárdostól a Talentis Group Zrt.-t. Az Agrosystem közvetlenül a TG tulajdonában van.

Poprády Gézát 2011-ben az agrárkamara átalakítását felügyelő biztossá nevezték ki, majd később a Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter vezette vidékfejlesztési tárca közigazgatási államtitkára lett. A minisztérium vezetéséből 2014-ben, a harmadik Orbán-kormány megalakulása előtt távozott. (Utódjává Simon Attila Istvánt nevezték ki, aki azóta szintén megvált a tárcától, és a közelmúltban a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkáraként bukkant fel).

Az Agrosystem a korábban állami tulajdonú Herceghalmi Kísérleti Gazdaság (HKG) utódaként működik, amelyet 2001-ben privatizáltak. Akkor a céggel együtt az állam összesen 3960 hektárnyi állami földterületet adott bérbe ötven évre, amelyek bérleti ideje így 2051 nyarán jár le. Bár a területek egy részét a tavaly indított állami földértékesítési akciókban eladták, illetve eldják, azok a bérleti idő végéig továbbra is az Agrosystem használatában maradhatnak.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?