Újabb két céggel bővült a Mészáros Csoporthoz tartozó Talentis Agro

Újabb két céggel bővült a Mészáros Csoporthoz tartozó Talentis Agro

agrarszektor.hu
Újabb két agrárcég akvizíciójával növelte a szántóföldi növénytermesztésre alkalmas területeit a Mészáros Csoporthoz tartozó Talentis Agro Holding. Magyarország legnagyobb földterülettel rendelkező vállalatcsoportja az Agro-Várkony Csoport és az Aranyszarvas Csoport felvásárlásával tovább erősítette pozícióját az agráriumban.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Mészáros Csoport a mezőgazdasági ágazatban csaknem 20 termelő vállalatával több mint 50 ezer hektáron gazdálkodik, és a cégcsoport legfőbb célja, hogy Magyarország legnagyobb élelmiszer- és takarmányalapanyag gyártója legyen, ezzel biztosítva hazánk élelmiszeriparának stabil alapanyagellátását. Ennek érdekében folyamatosan keresik itthon és külföldön egyaránt az üzleti lehetőségeket, valamint az olyan nagyüzemi gazdálkodásra megfelelő mezőgazdasági területeket, amelyek ezt segítik elő, de egyre gyakoribb, hogy maguk a területekkel rendelkező termelők kínálják fel földjeiket megvételre a vállalatcsoportnak - olvasható a cég közleményében.

EZ IS ÉRDEKELHET

A holding stratégiai céljai között olyan beruházások szerepelnek, melyekkel képes a további stabil növekedésre ebben a kihívásokkal teli gazdasági környezetben. Ezt a törekvést támasztja alá az a közelmúltban történt két sikeres akvizíció is, melynek eredményeképpen mostantól a Talentis Agro Holding égisze alatt folytatja működését a klasszikus növénytermesztéssel foglalkozó Agro-Várkony és az Aranyszarvas Csoport. A Szolnok környéki földeken gazdálkodó Agro-Várkony Csoport 1350 hektár haszonbérleti területtel rendelkező, 1,2 Mrd Ft-os árbevételű cégcsoport, mely három céget ölel fel - Agro-Várkony Kft., Triticum Hungária Vital Kft., Piroska-Agro Kft. Az Aranyszarvas Csoport pedig egy 1,1 Mrd Ft-os árbevételű, 1100 hektár földterületen tevékenykedő cégcsoport, melynek Tápiószentmártonban van a székhelye, és négy céget foglal magában - Aranyszarvas Zrt., Kőrösi Kft., Aranyszarvas Szövetkezet, Juropa Kft.

A Talentis Agro Holding működésének első öt évében kiemelt célunk volt nemcsak egy megbízhatóan működő cégcsoport felépítése, hanem a piacvezető szerep elérése is, melyet a növénytermesztés területén sikeresen teljesítettünk, továbbá az idei horvátországi akvizícióval nagyot léptünk előre a nemzetközi terjeszkedéssel kapcsolatos terveinket illetően is. Jelenleg idehaza több mint 50.000 hektáron gazdálkodunk, és ezzel a közép-magyarországi régióban történő két felvásárlással tovább erősítjük az agráriumban elfoglalt meghatározó szerepünket és a hazai ellátásbiztonságot

- mondta el Mészáros Lőrinc, a Mészáros Csoport tulajdonosa.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az akvizíciókkal elérni kívánt céljaink között szerepel a hatékonyság növelése, a nagyobb táblaméretek, az egyszerűsített vetésterv, a homogén áru előállítása, valamint a szántóföldi zöldségek termesztése és a vetőmagelőállítás. A mezőgazdaságban mindig voltak és lesznek is kiszámíthatatlan tényezők, mind időjárási, mind gazdasági értelemben. Ebben a folyamatosan változó környezetben kell megtalálnunk azokat a jövőbe mutató megoldásokat, amelyekkel minimalizálhatjuk a negatív hatásokat, és felkészülhetünk a kihívásokra. Az új akvizíciók is abban segítenek, hogy több lábon állhassunk, és diverzifikálhassuk a portfóliónkat

- tette hozzá Makai Szabolcs, a Talentis Agro Zrt. vezérigazgatója.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?