Ez lenne a túlélés receptje? Mit tehetnek a termelők a nehéz időkben?

Ez lenne a túlélés receptje? Mit tehetnek a termelők a nehéz időkben?

agrarszektor.hu
A Kukorica Kör Egyesület megalakulása óta minden évben részt vesz az AGROmashEXPO kiállításon. Saját standjukon Daoda Zoltán, Kukorica Kör Egyesület ügyvezető tartotta meg évértékelőjét, valamint a Kukoricázz velünk! Termelési verseny 2023 tapasztalatait összegezte. Emellett hivatalos keretek között új pártoló tag csatlakozott az Egyesület munkájához.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Minden fórumon, szakmai programon kiemelt téma, hogy szemléletváltásra van szükség. De mit is jelent ez? Napjainkban már nem az számít, hogy mekkora a terméshozam, hanem mekkora és fenntartható-e a hektáronkénti elért nyereség, profit. Az Egyesület termelési versenye segít a gazdáknak a szemléletváltás lépéseit megtenni és a kukoricát követően a többi szántóföldi kultúránál is a hasonló gondolkodást megalapozni. Egyesületünk az idei évben is meghirdeti Kukoricázz velünk! Termelési versenyét, melyre 2024. április 1-ig várjuk a gazdák jelentkezését a www.kukoricakor.hu weboldalon vagy az info@kukoricakor.hu e-mail címen

- mondta Daoda Zoltán.

A túlélés receptje nehéz időkben, avagy a szántóföldi növénytermesztők tőzsdéznek, csak nem tudnak róla? címmel tartott előadást az Egyesület egyik alapító tagja, a Magro.hu ügyvezetője, Németh István. A portál vezetője elmondta, hogy míg korábban a minél magasabb terméshozamok bűvkörében éltek a szántóföldön gazdálkodók, az elmúlt 2 évben a nyereségesség vált hangsúlyossá.

Ennek kapcsán sokat lehetett hallani és olvasni a különböző modern technológiákról, a hatékonyság növeléséről, míg az értékesítés kérdése a háttérben maradt. Pedig a profittartalmat a terményeladások megfelelő időzítése erősen befolyásolja. Az értékesítésnek is vannak olyan módszerei, léteznek olyan tippek és fogások, amiket érdemes követni. Ha már a gazdálkodók egy szezonon keresztül keményen dolgoznak a földeken, a betakarított terményből érdemes kihozni a maximumot

- hangsúlyozta a vezető.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?