Készüljünk fel a kalászosok gyomirtására az aktuális gyomviszonyok függvényében

Készüljünk fel a kalászosok gyomirtására az aktuális gyomviszonyok függvényében (x)

PR
2023 csapadékos őszén sok helyen megkéstek a kalászos vetések, valamint az őszi gyomirtás is több területen elmaradt. Így a legtöbb gazdálkodónak a gyomok összetételének és tavaszi indulásának függvényében kell a lehető leghatékonyabb gyommentesítésre törekednie. Szerencsére számos optimális technológia választható a kalászosok tavaszi gyomirtására, amiben az FMC idén is a segítségükre lesz!

Ahol a veronikafajok, árvácska és tyúkhúr okozzák a fő fejtörést, ott kora tavasszal az Aurora® Gold gyomirtási technológia hatékony megoldást nyújt, mely hideg időben is jól működik.

Jelenleg az őszi kalászosok döntő része jól fejlett, ugyanakkor erős gyomosodás is tapasztalható. Nézzük, milyen lehetőségek vannak a beavatkozásra!

Erős, vegyes gyomosodás (pipacs, ebszikfű, tyúkhúr, mezei acat) már jelen van sok búzaállományban
(Fertőszentmiklós, 2024.03.13.)Erős, vegyes gyomosodás (pipacs, ebszikfű, tyúkhúr, mezei acat) már jelen van sok búzaállományban (Fertőszentmiklós, 2024.03.13.)

Kétszikű gyomok elleni kedvező megoldás: Granstar® Super 50 SX® gyomirtó szer

Ha nem a veronika a fő probléma, de mégis szüksége van hatékony megoldásra a kétszikű gyomok széles skálája ellen, válassza a Granstar® Super 50 SX® gyomirtó szert! Kedvező hektárköltsége mellett kiválóan végez a tyúkhúr, mezei acat, pipacs, ebszikfű és repce fejlődő egyedeivel is. Akár a kalászosunk zászlósleveles állapotáig felhasználható, ráadásul technológiai csomagban is felhasználható a Rapid® CS rovarölő és a Riza® 250 EW vagy Riza® 200 EC gombaölő szerekkel!

Granstar® Super 50 SX® gyomirtó szer hatása kamillafajok ellen (előtérben kezeletlen) (Tokaj, 2023.06.14.)Granstar® Super 50 SX® gyomirtó szer hatása kamillafajok ellen (előtérben kezeletlen) (Tokaj, 2023.06.14.)

Árvakelésű napraforgó? Fejlettebb galaj? A Granstar® SuperStar technológiai csomag széleskörű megoldás minden kétszikű ellenfél számára

A piacon elérhető egyik legteljesebb kétszikűirtó gyomirtó szer a Granstar® SuperStar. Mindenki számára ajánlott, ahol a gyomok palettája széles. Nemcsak az előző bekezdésben említett gyomok, hanem napraforgó-árvakelés vagy fejlettebb galaj ellen is ellenállhatatlan hatást biztosít. Ezzel a technológiával megvárhatjuk a fontos gyomok kicsírázását és egyszerre védekezhetünk a kalászosban ellenük akár zászlósleveles állapotig. Ráadásul rovarölő és/vagy gombaölő kezeléssel is jól kombinálható!

A galaj fejlettsége már előrehaladott az őszi búzában, speciális beavatkozást kíván (Sopronkövesd, 2024.03.13.)A galaj fejlettsége már előrehaladott az őszi búzában, speciális beavatkozást kíván (Sopronkövesd, 2024.03.13.)
Megvárhatjuk az árvakelésű napraforgó kelését, hogy a kikelt gyomok ellen védekezhessünk a Granstar® SuperStar gyomirtási technológiávalMegvárhatjuk az árvakelésű napraforgó kelését, hogy a kikelt gyomok ellen védekezhessünk a Granstar® SuperStar gyomirtási technológiával
A Granstar® SuperStar hatására minden szezonban gyommentes őszi búzát termeszthetünk
(Látókép, 2023. június)A Granstar® SuperStar hatására minden szezonban gyommentes őszi búzát termeszthetünk (Látókép, 2023. június)

Technológiai csomagajánlatok

A kalászos technológiai csomagokat rugalmasan állíthatja össze az Ön kalászos növényének igényeire szabva az FMC gyomirtó, gombaölő és rovarölő szereiből igényei szerint. Fontos tudni, hogy az idén februárig beszerzett Riza® 250 EW gombaölő szer 2025. februárjáig felhasználható kalászosokban, őszi káposztarepcében vagy akár gyümölcsösökben is, 2024. márciusától a megújult Riza® 200 EC gombaölő szert találják az FMC kínálatában!

Miért válasszon az FMC megoldások közül?

  • Tapasztalat: jól bevált és bizonyított növényvédelmi megoldások.
  • Hatékonyság: hatásos és gazdaságos termékpaletta.
  • Rugalmasság: kimagasló szelektivitás a zászlóslevél kiterüléséig.

Ne hagyja, hogy a tavaszi gyomirtás kihívást jelentsen! Válassza az FMC technológiáit és élvezze a kalászosok hatékony és eredményes tavaszi gyomirtásának gyümölcsét!

www.fmcagro.hu

FMC-Agro Hungary Kft.

A növényvédő szereket biztonságosan és felelősséggel használja! Kérjük, mindig kövesse a készítmény címkéjén leírtakat annak alkalmazásakor! Az ® és ™ jellel jelölt termékek az FMC Corporation vagy leányvállalatainak márkanevei.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?