2016. május 27. péntek Hella

Hírek - Agrotechnológia

Élvonalban a Fendt (x)

A két éve csökkenő tendenciát mutató európai traktorpiacon továbbra is stabil, vezető helyet foglal el a Fendt márka. Ugyanakkor a német gyár életében előkelő pozíciót tölt be az AXIÁL Kft. is, melyet a Fendt eladásokkal elért piaci pozíciójával vívott ki.
Feliratkozom az agrárszektor.hu hírlevélre

Az Európai Unió 25 tagállamából Magyarország – traktorpiacának (50 LE feletti nyugati erőgép) nagysága alapján – a 16. helyen szerepel a 2015. évi eladási adatok szerint. A Fendt traktorok eladási darabszámát tekintve hazánk a 10 legtöbb Fendt traktort felvevő ország közé tartozik és az AXIÁL Kft. által elért 11%-os piaci részesedéssel a Fendt kereskedő országok között 2014-hez képest egy helyezést javítva, a negyedik helyet érte el.

Míg más nyugati gyártók olcsóbb, távol-keleti vagy tengerentúli modellekkel szélesítik termékkínálatukat, addig a német Fendt egy szérián belül egészen más felszereltséggel, de a megszokott prémium minőségben állítja elő traktorait Németországban.
Egyre több kis- és közepes magyar gazdálkodó választja a Fendt 200-as és 300-as szériát, melyek közül az utóbbi, „s4” típusaival teljesen megújult. A traktorcsaládok POWER és PROFI kivitelben is kaphatók, mindazonáltal a POWER és PROFI jelzésű gépek merőben eltérnek egymástól.

A Fendt és az AXIÁL Kft. célja, hogy a Fendt 300 Vario s4 POWER felszereltséggel elsősorban olyan családi gazdaságokat és nagyobb üzemeket szolgáljon ki, melyek a Fendt márka közismert előnyeit szeretnék munkájuk során kihasználni. Ilyen az alacsony üzemanyag-fogyasztás és üzemeltetési költség, valamint a kényelmes és hatékony fokozatmentes Vario váltó, mindezek mellett mégis a kevésbé elektronizált technológiákat részesítik előnyben. Amennyiben az ügyfélnek munkája során nincs szüksége bizonyos elektronizált megoldásokra (pl. digitklíma, el. vezérelt kihelyezett hidraulika körök, fordulóautomatika, munkaeszköz ISOBUS vezérlés), extra hidraulikus teljesítményre vagy épp a mellső emelőmű talajnyomás-szabályozó funkciójára, az AXIÁL Kft. bátran ajánlja a POWER kivitelt.

A Fendt 300 Vario s4 PROFI felszereltséget azon felhasználóknak kínálja a cég, akik még tovább szeretnék növelni munkájuk hatékonyságát. PROFI felszereltséggel a jövőben beszerzendő, korszerűbb munkagépekkel is eredményesebben végezhető a munka és – munkagéptől függően – akár a munkagép bizonyos opcióit (pl. vezérlő terminál, frontkasza tehermentesítő) sem kell megvásárolni, hisz azt a Fendt PROFI traktor teljes mértékben helyettesíteni tudja.

Aki vezet, Fendtet vezet! A profik, PROFI Fendtet!

(x)


 

Címlapon, most

A nyár nagy meglepetése: erre készül a Heineken és a Soproni

Bekeményítenek az oroszok - Meghosszabbítják az embargót

2017 végéig tolnák ki az importkorlátozásokat.

Jó hír! - Eltörölték a tagdíjbevallást

600 ezer forint alatt nem kötelezi erre az őstermelőket az agrárkamara.

Interneten is adják-veszik a hamis mérgeket

Razziázott a növényvédőszer-piacon a NÉBIH.

Súlyos tejkrízis: milliárdok érkeznek a gazdákhoz

Korábban fizeti ki az átmeneti nemzeti tejtámogatást az MVH.

Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

A szakértő szemével

Fórián Zoltán
vezető agrárszakértő
Takarékbank Agrár Központ