Kazah juhok: Lázár Fazekassal levelezik

agrarszektor.hu
Levélben kérte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter Fazekas Sándor földművelésügyi minisztertől, hogy Mucsi Imre professzor kapja meg az őt megillető összeget a kazah juhokról készült tanulmány miatt. Korábbi hírek szerint a Földművelésügyi Minisztérium (FM) háttérintézményei a kazah agrárgazdaságról csaknem 40 millió forintért rendeltek meg tanulmányokat, de a juhtenyésztésről szóló részt a megbízott cég Mucsi Imre könyvéből plagizálta. Lázár János szerint a "karcagi plagizáló" is elismerte az esetet, de még ő sem jutott pénzhez.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Baj van a szerződés teljesítésével - fogalmazott Lázár János kormányinfós tájékoztatóján azzal kapcsolatban, hogy a Földművelésügyi Minisztérium háttérintézményei a kormány "keleti nyitás politikájának" részeként csaknem 40 millió forintért rendeltek meg tanulmányokat a kazah agrárgazdaságról, így az ottani juhtenyésztésről is. A Bors korábban arról számolt be, hogy a tárca a megbízásokat a Törökszentmiklósi Mezőgazdasági Zrt.-nek adta, amelynek vezetője Horváth László, Kazahsztán tiszteletbeli konzulja. Később azonban kiderült, hogy a juhtenyésztésről elkészített tanulmányt Mucsi Imre hódmezővásárhelyi professzor könyvéből plagizálták.

Lázár János levelet írt Fazekas Sándornak annak érdekében, hogy a plagizálás miatt Mucsi Imre jusson az őt megillető összeghez, mivel az "ő tanulmányát használták fel, szerződést kötöttek és pénzt kapnak". Fazekas Sándor ugyanakkor a napokban úgy foglalt állást, hogy "ez az ügy nem az FM ügye, nem a minisztérium témája, a szerzőknek egymás között kell megállapodniuk". Lázár János szerint a "karcagi plagizáló" elismerte a plagizálás tényét, de még ő sem jutott pénzhez.

A minisztérium háttérintézményei a kazah agrárlogisztikai fejlesztési lehetőségekről, a juhtenyésztésről, a húsmarha-termelésről, az olajtartalmú növények termeléséről és a talajművelésről rendeltek meg tanulmányokat. A szerződések bruttó 39,9 millió forintról szóltak.

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?