Szingapúr már nem fél annyira a magyar madárinfluenzától

agrarszektor.hu
Enyhítette a magyar baromfitermékek exportját érintő retorziókat Szingapúr. Egy újabb madárinfluenza-járvány kitörésekor csak a járvánnyal érintett magyar megyék és a korlátozás alá vont területek veszítenék el lehetőségüket a szingapúri exportra. A távol-keleti ország az elsők között volt, ahol a 2016-os magyarországi madárinfluenza miatt megtiltották a magyar baromfitermékek bevitelét.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Elismeri a szingapúri hatóság a magyar állategészségügyi felügyelet madárinfluenza elleni védekezéssel kapcsolatos rendelkezéseit - közölte a Földművelésügyi Minisztérium. Magyarország bemutatta a Nemzetközi Állatjárványügyi Hivatal (OIE) előírásai szerinti intézkedéseket, így a szingapúri fél lehetőséget biztosított arra, hogy madárinfluenza-járványok esetén ne az egész országra vonatkozzon a behozatali tilalom a jövőben. Ha Magyarországon újabb járvány törne ki, csak a járvánnyal érintett megyék és a korlátozás alá vont területek veszítenék el lehetőségüket arra, hogy onnan élő baromfit, baromfihúst, baromfihús-készítményt, illetve tojást és tojáskészítményt exportálhassunk Szingapúrba.

2 nap, 80 előadó, 800 résztvevő, és az agrárszektor legforróbb témái. Termelők, gazdák, döntéshozók, véleményformálók az agráriumból egy helyen egy időben csak az agrárszektor konferencián!


Bognár Lajos országos főállatorvos tavaly határozatban jelentette meg azokat a minimális járványvédelmi intézkedéseket, amelyeket a magyarországi baromfitartóknak be kell tartaniuk a betegség megelőzése érdekében. A magyar hatóság folyamatosan ellenőrzi az említett járványvédelmi követelmények teljesítését, és amennyiben az állattartók betartják az előírásokat, magyar szempontból hasonlóan pozitív döntéseket hozhatnak más országok is - szögezi le a minisztérium.

A 2016-os magyarországi madárinfluenza-járvány megjelenése után a szingapúri illetékes hatóság az elsők között tiltotta meg Magyarország teljes területéről a baromfitermékek exportját. Magyarország 2017. augusztus 24-én nyerte vissza mentességét.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?