Közép-Európa legnagyobb lovasközpontját építették fel 6,8 milliárdból

agrarszektor.hu
Közép-Európa legmodernebb, edzésre és versenyzésre is alkalmas komplexuma épült meg Szilvásváradon - adta hírül a Magyar Idők. A Kincsem nemzeti lovasprogram legnagyobb vidéki beruházása 6,8 milliárd forintot emésztett fel. A Lipicai Lovasközpont átadó ünnepségén Nagy István agrárminiszer hangsúlyozta: a tárca olyan tervet készít, mely nem csupán a lipicai fajta fenntartására, de a lovassportokhoz való hozzáférés bővítésére is biztosítja a szükséges forrásokat.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A magyar lovassport történetének legnagyobb beruházásaként négy év alatt Közép-Európa legújabb és legmodernebb lovasközpontja készült el Szilvásváradon 6,8 milliárd forintból. Nagy István agrárminiszter kiemelte: a létesítmény valamennyi lovas szakág számára ideális felkészülési és versenyzési lehetőséget biztosít mintegy tíz hektáron. A fejlesztéssorozat első ütemében megújult és kibővült az immár 6500 néző befogadására alkalmas, fedett lelátó. A pálya felszereltsége minden nemzetközi szabványnak megfelel, speciá­lis, négy évszakos talaja pedig kiváló nedvességelvezető és lólábkímélő. A beruházás növeli a régió és a település turisztikai vonzerejét.

Szilvásváradi megnyitó (MTI Fotó, Komka Péter)

Nagy István arról beszélt, hogy Szilvásvárad a honi lótenyésztés jelképe, a lipicai pedig a magyar lovassport sikereihez nagyban hozzájárult, így e lófajta megérdemli, hogy méltó infrastruktúrát kapjon. Felidézte: az agrártárca célja az iskolai lovagoltatás népszerűsítése, fejlesztése, támogatása. A minisztérium ezért a lovassportokhoz való hozzáférés bővítésére is biztosítja a szükséges forrásokat. A most átadott létesítményegyüttes egyéb kulturális programok megrendezésére is alkalmas. Szilvásvárad 1950 óta a lipicai lótenyésztés hazai fellegvára, országszerte hat telephelyen mintegy háromszáz lovat tartanak tenyésztésben. A nemzeti lovas program végrehajtásáért Horváth László miniszterelnöki megbízott felel.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 17. 10:03