Ettől leesik az állad: különleges lovat tenyésztettek ki Magyarországon
A honfoglalás kori kunfakó jellegű ló tenyésztését mutatták be a Magyarságkutató Intézetben.
A honfoglalás kori kunfakó jellegű ló tenyésztését mutatták be a Magyarságkutató Intézetben.
Jó legelők, a tavalyinál gyengébb árak és a támogatás igénylések túl nagy számú visszautasítása jellemezte idén a húsmarhatartást.
Számos gyakorlati kódexet is elfogadtak, amelyek tartalmazzák a halak jólétének védelmét szolgáló intézkedéseket.
Megjelent a tenyészkos és tenyészbak tenyésztésbe állítására nyújtandó válságtámogatás igénybevételéről szóló Kincstár Közlemény.
A fiatal kutató többek között elsőként végzett hazánkban pisztrángokon daganatszűrési vizsgálatokat CT- és MRI-berendezések segítségével.
Ilyen még nem volt eddig.
Nem is gondolnánk, mennyi lehetőséget rejtenek a galambok.
Rengeteg a kihívás a hazai tejiparban.
A rendeletet már hatályos, de alkalmazni 2022. január 28-tól kell majd.
Zalaegerszegen tervez szárazföldi lazacfarmot a Zalmon Kft.
Nagyon felkapott termék lett a német pékségben.
Az ilyen fehérjeforrások fogyasztásának hagyománya sincsen a kontinensen.
A bölények menthetik meg a spanyol erdőket.
Évi 400 tonnás hozamot produkálna a tarcali harcsanevelő.
Ez igazi szenzáció.
A jogszabály kilenc magyar kutyafajtát érint.
Veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajta lett az akhal-teke ősi lófajta.
Ez sokakat érinthet.
Állatkertekben nevelt európai bölényeket engedtek szabadon a bolgár vadonban.
Kiemelkedően sikeres a Szent István Egyetem ürgetenyésztési programja.
Új szemléletre és új technológiákra van szükség a kertészetekben Magyarországon.
2023-ban a gyomirtók, a rovarölők és gombaölő szerek voltak a legnépszerűbb növényvédő szerek a magyarok körében.
Sokan a gyengébb minőségű termékekhez nyúlnak a boltokban a kedvezőtlen gazdasági helyzet miatt.
A zöldségek vetésének fő szezonja most tavasszal van, azonban magról szaporítani, azaz vetni egész nyáron, sőt ősszel is lehet.
A permetezés hatékonyságát rengeteg dolog befolyásolja, ha odafigyelünk, kisebb költséggel nagyobb eredményt érhetünk el.
A bor élvezete mélyen összefonódik azzal, hogy milyen hőmérsékleten szolgálják fel.