Egyetlen éjszaka alatt elloptak 150 juhot

agrarszektor.hu
150 javarészt vemhes anyajuhnak kélt lába Németország észak-keleti csücskében egyetlen éjszaka alatt. A kár meghaladja a 7 millió forintot. Csak egy teherautó kellett a bűncselekmény elkövetéséhez.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Hétfőről keddre virradólag ismeretlen tettesek elloptak 150 texel juhot egy német vándorjuhásztól Németország észak-keleti csücskében, Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományban. A tulajdonos 2000 eurót (mintegy 640 ezer forintot) ajánlott fel annak, aki használható információval rendelkezik az elkövetőkről. A toljavok egy ismeretlen járművel a legelőre hajtottak, egybeterelték az állatokat, majd felrakodták őket a teherautóra - mindez leolvasható a rendőrség által is rögzített keréknyomokból.

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye! Agrárszektor Konferencia november 28-29-én. Az agrárium legforróbb témái két napban. Gazdák, agrár- és élelmiszeripari vállalkozók, döntéshozók, szakpolitikusok egy helyen és időben, csak a siófoki Agrárszektor Konferencián!

A kérdéses legelő mintegy két kilométeres távolságban volt a legközelebbi lakott településtől. A falu (Burow) egyébként egy autópálya és egy autóút révén is könnyen megközelíthető, ezektől is csak két kilométrre fekszik. A kárt 22.500 euróra, azaz 7,2 millió forintra becsülték, mivel a jószágok javarészt vemhes anyajuhok voltak, illetve növendékállatok. Így nemcsak az ellopott juhokkal, hanem a megszületendő bárányokkal is szegényebb lett a gazda.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?