Horror az autópályán: vakmerő nyájterelés okozott káoszt az úton

Horror az autópályán: vakmerő nyájterelés okozott káoszt az úton

MTI
Szamarak és juhok százai akadályozták a forgalmat a romániai A2-es autópályán kedden, mivel egy pásztor az autópálya Duna-hídján terelte át nyáját. Az autópálya-rendőrség hivatalból vizsgálatot indított a juhász ellen, aki bekapcsolta autóján a vészvillogót és így kísérte a nyájat az autópályán - írta a Mediafax hírügynökség.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az 50 éves Konstanca megyei férfit az állatok autópályára tereléséért és gépkocsivezetőként is megbírságolták: összesen 4350 lejt (307 ezer forintot) kell fizetnie az autósok és az állatok életét is veszélyeztető átkelésért. A Bukarestből a tengerpartra vezető gyorsforgalmi úton a gépkocsivezetőknek is fizetniük kell a Fetesti és Csernavoda közötti híd használatáért, de a hídpénz a 12 tonnát meghaladó teherautók esetében sem éri el a 100 lejt.

Az esetről közösségi oldalán tett közzé videót egy méltatlankodó gépkocsivezető. Az interneten azonban tucatnyi hasonló felvétel kering, amelyekből kiderül, hogy a térségben legeltető juhászok rendszeresen áthajtják nyájaikat a fetesti autópályahídon.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?