Kisebb változásokkal, de idén is megrendezik a Tatai Vadlúd Sokadalmat

Kisebb változásokkal, de idén is megrendezik a Tatai Vadlúd Sokadalmat

MTI
Vadlúdfigyelő programokat szerveznek november közepétől Tatán: november 14-től december 20-ig hétvégenként szakértők mutatják be a Tatára érkező északi vadludak napi mozgalmát, november 28-án pedig limitált létszámú szakvezetéses túrákat is tartanak.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A közösségi programok ingyenesek, de a részvétel regisztrációhoz kötött, közölte a szervező Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) hétfőn az MTI-vel. Az idei, 20. Tatai Vadlúd Sokadalom az eddigiektől eltérő módon valósulhat csak meg. A tatai Öreg-tó partja egy nagy rendezvény helyett több kisebb vadlúdfigyelő program helyszíne lesz.

November 14-től december 20-ig minden szombaton és vasárnap szakértők mutatják be a parton a Tatára érkező északi vadludak napi mozgalmát. A madarak reggel kirepülnek a táplálkozóterületre, míg este visszatérnek a biztonságot nyújtó Öreg-tó medrébe. Minden hétvégi napon egy reggeli és egy késő délutáni-esti programot tartanak, a madarak megfigyeléséhez több teleszkóp is rendelkezésre fog állni. A Vadlúd Hétvégék mellett a Sokadalom eredetileg tervezett napján, november 28-án külön programok indulnak, többek között limitált létszámú szakvezetéses túrákkal 9 és 13 óra között, a madarászversenyről történő élő bejelentkezésekkel és folyamatos internetes közvetítéssel.

A szervező Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság (DINPI) és Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület munkatársai azon dolgoznak, hogy természetszerető emberekhez - elsősorban az internet segítségével - eljuttassák a vadludak megfigyelésének élményét. A vírushelyzetre való tekintettel a szájat és orrot eltakaró maszk viselése a program helyszínén kötelező, a távcsöveknél a kesztyű használata elvárás. A teleszkópok környezetében kézfertőtlenítőt helyeznek el.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. május 20. 14:06