Ebtenyésztők, figyelem: sokat veszíthet, aki nem él ezzel a lehetőséggel

Ebtenyésztők, figyelem: sokat veszíthet, aki nem él ezzel a lehetőséggel

agrarszektor.hu
Egy tavaly év végén megjelent rendelet alapján a magyar ebfajták tenyésztői 2021. január elsejétől nyújthatnak be kedvezményes szolgáltatás igénybevételére irányuló kérelmeket ahhoz a tenyésztőszervezethez, amelynél a tagsági jogviszonyuk fennáll.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Az egyesületek a jogszabály szerint a tenyésztők által benyújtott kedvezményes szolgáltatás igénybevételére irányuló kérelmek (KKV nyilatkozatok) a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) általi leigazolását követően kezdhetik meg az érintett tenyésztők felé a kedvezményes szolgáltatások nyújtását. A támogatás magyar ebfajta törzskönyvi tevékenységére (belföldi származási igazolás kiadása, egyéb törzskönyvezési ügyintézési díj) vonatkozik - olvasható a hatóság oldalán.

A tenyésztőszervezet az elvégzett szolgáltatások után kifizetési kérelmet nyújthat be, évente egy alkalommal. A kiállított származási igazolások után igénybe vehető támogatás remélhetőleg elősegíti a nemzeti kinccsé nyilvánított ebfajták, mint állatgenetikai erőforrások megőrzését, fenntartását és tenyésztését. A támogatás ügyintézési folyamatával kapcsolatos tudnivalók az alábbi oldalon találhatóak meg.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?