Kazah juhok: Lázár Fazekassal levelezik

agrarszektor.hu
Levélben kérte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter Fazekas Sándor földművelésügyi minisztertől, hogy Mucsi Imre professzor kapja meg az őt megillető összeget a kazah juhokról készült tanulmány miatt. Korábbi hírek szerint a Földművelésügyi Minisztérium (FM) háttérintézményei a kazah agrárgazdaságról csaknem 40 millió forintért rendeltek meg tanulmányokat, de a juhtenyésztésről szóló részt a megbízott cég Mucsi Imre könyvéből plagizálta. Lázár János szerint a "karcagi plagizáló" is elismerte az esetet, de még ő sem jutott pénzhez.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Baj van a szerződés teljesítésével - fogalmazott Lázár János kormányinfós tájékoztatóján azzal kapcsolatban, hogy a Földművelésügyi Minisztérium háttérintézményei a kormány "keleti nyitás politikájának" részeként csaknem 40 millió forintért rendeltek meg tanulmányokat a kazah agrárgazdaságról, így az ottani juhtenyésztésről is. A Bors korábban arról számolt be, hogy a tárca a megbízásokat a Törökszentmiklósi Mezőgazdasági Zrt.-nek adta, amelynek vezetője Horváth László, Kazahsztán tiszteletbeli konzulja. Később azonban kiderült, hogy a juhtenyésztésről elkészített tanulmányt Mucsi Imre hódmezővásárhelyi professzor könyvéből plagizálták.

Lázár János levelet írt Fazekas Sándornak annak érdekében, hogy a plagizálás miatt Mucsi Imre jusson az őt megillető összeghez, mivel az "ő tanulmányát használták fel, szerződést kötöttek és pénzt kapnak". Fazekas Sándor ugyanakkor a napokban úgy foglalt állást, hogy "ez az ügy nem az FM ügye, nem a minisztérium témája, a szerzőknek egymás között kell megállapodniuk". Lázár János szerint a "karcagi plagizáló" elismerte a plagizálás tényét, de még ő sem jutott pénzhez.

A minisztérium háttérintézményei a kazah agrárlogisztikai fejlesztési lehetőségekről, a juhtenyésztésről, a húsmarha-termelésről, az olajtartalmú növények termeléséről és a talajművelésről rendeltek meg tanulmányokat. A szerződések bruttó 39,9 millió forintról szóltak.

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03