Lázárnak megmutatják, melyik az ország 50 legszebb tehene

agrarszektor.hu
Ötven tehénnel demonstrálnak a jövő hétfőn a tejtermelők a budapesti Kossuth téren, ahol petíciót kívánnak átadni a Lázár János vezette Miniszterelnökségnek. Az állattartók azért tüntetnek újra, mert szerintük nem születtek meg a tejválság enyhítéséhez szükséges kormányzati intézkedések, a tejfelvásárlási árak pedig tovább esnek.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Magyarország "ötven legszebb tehenét" hozzák Budapestre május 23-án a tejtermelők, hogy tiltakozzanak a hosszú ideje tartó tejválság miatt - fogalmaz a szervezők felhívása. Terveik szerint a jövő hétfőn körülbelül 500 állattartó demonstrál majd a fővárosban.

A gazdálkodók a parlament és a Kossuth tér érintésével - ahol a Földművelésügyi Minisztérium épülete is található - a Miniszterelnökség elé vonulnak. A demonstráció alatt tejosztogatást terveznek, illetve petíciót kívánnak átadni a Lázár János vezette Miniszterelnökség képviselőjének.

A tejtermelők a tiltakozás okaként azt jelölik meg, hogy elmaradtak a tejválság enyhítéséhez szükséges kormányzati intézkedések, illetve a kilátásba helyezett tejágazati áfacsökkentés a vártnál jóval szűkebb termékkörre terjedne ki. Az állattartók úgy érzékelik, hogy a hatóságok sem ellenőrzik megfelelően a tejpiacot, ezért a tejfelvásárlási árak az utóbbi időszakban tovább estek, és elérték a kilogrammonkénti 65 forintot.

Mint ismert, a tejtermelők az elmúlt hónapokban több demonstrációt is szerveztek a tejárak zuhanása miatt. Tüntettek tejpiaci nagykereskedők, illetve a Tesco telephelye előtt is, és egyszer már Budapesten is tartottak tehénfelvonulásos tiltakozást.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?