Egyre több magyar veszi ezt a zöldséget: tudhatnak valamit?
Az egészségtudatos táplálkozás elterjedésével hazánkban is nő a spenót népszerűsége.
Az egészségtudatos táplálkozás elterjedésével hazánkban is nő a spenót népszerűsége.
Egy egyszerű eljárással hihetetlen mennyiségű fokhagymát lehetne megmenteni a kidobástól.
A nyúlhús régebben sokkal többször került a magyar családok asztalára, mint manapság. Nem túlzás azt mondani, hogy mára már szinte teljesen kikopott az étrendünkből,
A csíráztatott magvaknak és az azokból készült termékeknek fontos élettani jelentősége van.
Olyan jelentős dolog derült ki a brokkoliról, hogy akár meg is változhat róla az emberek véleménye.
A jövőben egyre nagyobb szerepe lehet a mikroalgáknak az egészséges táplálkozásban.
Az erős kommunikáció garantálhatja a fogyasztók bizalmát a nagymértékben feldolgozott élelmiszerekkel szemben.
Oda kell figyelni, mert egyáltalán nem mindegy, miből mennyit eszünk a karácsonyi időszakban.
Túl alacsonyak voltak az élelmiszerárak az elmúlt 20-30 évben Magyarországon, emellett több gond is felmerült az ágazatban.
Jelentős mértékben nőtt a hazai és az európai gombafogyasztás az elmúlt években.
Már napi egy pohár tej elfogyasztásával is sokat tehet az ember szervezete kiegyensúlyozott működéséért.
A retek nem csak egészséges, hanem finom is, ráadásul a különböző fajtákat nem csak nyersen, hanem főzve is elkészíthetjük.
Októbertől egész Franciaországban meg fog változni a bagett és a kenyérfélék receptje.
A szakemberek szerint a laktózérzékenység tüneteit számos más betegség is kiválthatja.
Az elmúlt években a kenyérfélék egyfajta ősellenséggé lettek kikiáltva, magas szénhidrát- és gluténtartalmuk miatt, de valóban megérdemelt ez az
A csicseriborsó, az édesburgonya, a homoktövis, a cirok és a kendermag is a jövő szuperélelmiszere lehet.
Magyarország bővelkedik vadban, de az ára miatt csak kiemelt ünnepeken fogyasztjuk.
A libatop a kertekben és a nem művelt területeken való tömeges előfordulása és a magas kalcium-, fehérje- és vastartalma miatt fontos „vadon termő zöldségnövénynek" számít.
Egészséges étrend mellett nem okozhat problémát az aszpartám jelenléte az élelmiszerekben, üdítőitalokban.
Idén 1087 termelő 2.821 hektáron termeszt görögdinnyét, ez 14%-kal több, mint az elmúlt évben.
Egyre nagyobb az igény a mentes termékekre, napjainkban az emberek körülbelül 10 százalékának van szüksége arra, hogy gluténmentesen étkezzen.
A haszonnövényeink vitamintartalma folyamatosan csökken, beltartalmi értékeik már meg sem közelítik az évtizedekkel ezelőtti szintet.
A hazai növénytermesztők még nem tartják olyan fontosnak a fenntarthatóság kérdését, mint az állattenyésztők.
Súlyos akták maradtak örökül a következő Bizottságra, két fontos mezőgazdasági kérdésben is.
Az MBH Bank együttműködései lefedik a hazai agrárium kibocsátásának zömét, és az általuk képviselt agrárvállalkozások közül kerülnek ki a most induló pályázatok beruházói is.
A szálastakarmány-betakarítás gépeinek szerves részét alkotják cégünk kínálatában a szlovén SIP gépei.
Töprengéssel teli és nagyon elhúzódó kezdet jellemezte az idei fajtaválasztási szezont