Itt a nagy kérdés: tényleg kevesebb húst fogunk enni a jövőben?
Magyarországon fejenként 68,6 kilogrammnyi húst fogyasztunk, világszerte és idehaza is tör előre a baromfi.
Magyarországon fejenként 68,6 kilogrammnyi húst fogyasztunk, világszerte és idehaza is tör előre a baromfi.
Hamarosan csökkenhet a baromfihús ára Magyarországon, ez pedig a gabonaárakra is hatással lehet.
Megugrottak a magyar sertésárak.
2021 év első felében kritikus pont lesz a takarmánygazdálkodás.
Két százalékkal emelkedett a FAO élelmiszerár-index.
A hazai tenyésztők számára jó hír, a fogyasztók kevésbé örülnek.
Szigorú ellenőrzésekkel kényszerítenék ki, hogy olcsóbb legyen a sertéshús.
A sárgarépa az egyik legnépszerűbb zöldségféle Magyarországon és Európában, amire folyamatos és egyre növekvő kereslet van.
Az export egészét tekintve tagja vagyunk annak a szűk, 35 országot számláló „elit-klubnak”, akik 100 milliárd dollár feletti exportteljesítményre képesek.
Jelentős átrendeződés történt 2023-ban a fogyasztási szerkezetben Magyarországon.
Megtorpant a repce vetésterületének folyamatos zsugorodás, azt azonban még nem lehet tudni, milyen lesz az idei termés.
Új módszerrel látnák el energiával a földekre kihelyezett szenzorokat az amerikai kutatók.
Egyre több energiát kell fordítanunk az időjárási szélsőségek szoros követésén alapuló védekezésekre.
Azoknak a termelőknek, akik nem tudnak pályázni vagy azonnal van szükségük a mezőgazdasági eszközökre, jó lehetőség a használt gépek vásárlása.