Nagyot esett a húsipar teljesítménye Magyarországon
Szeptemberben 15,7 százalékkal csökkent a hazai húsfeldolgozás az egy évvel korábbihoz képest.
Szeptemberben 15,7 százalékkal csökkent a hazai húsfeldolgozás az egy évvel korábbihoz képest.
Bőségesen virágzó állományok és jó korai kilátások a magyar szamócaszezon kezdetén.
Ipari paradicsom hazai és nemzetközi helyzetkép.
A grillszezon is drágább lesz.
Európai őszibarack termésprognózist adott ki az Europêch.
A piacon tapasztalható áremelkedést a fogyasztók fogják leginkább megérezni.
Ipari mennyiségű hidrogént állítanának elő zöldalgák segítségével.
A jövő üzemanyagának indult, a jövő fűtőanyaga lehet belőle.
Fehérjeprogramot véglegesít az agrártárca.
Két új agrárkonferenciát is megrendez idén a Portfolio Csoport május 22-én és 23-án.
A talajokból eltűnő szerves anyag sokszor légkörbe kerül, a mezőgazdasági tevékenységből származó szén-dioxid kibocsátás közel 40%-áért a nem megfelelő agrotechnika lehet felelős.
A magyar szabályozás miatt lemarad a technológiai fejlődésben a hazai nemesítés – hangzott el a martonvásári tudományos konferencián.
A kedvezőtlen gazdasági környezet miatt egyre többen nyúlnak az olcsóbb, nagyobb kiszerelésű tejtermékek iránt, ráadásul rengeteg az import is itthon.
Az Agro-ökológiai Programban a tudatosság mentén kell választani, fontos, hogy ne csak a pontvadászat legyen a cél.
Töprengéssel teli és nagyon elhúzódó kezdet jellemezte az idei fajtaválasztási szezont