Több mint százszorosára nőtt 20 év alatt a SPAR húsüzeme
Bár törekednek rá, egyelőre nem tudnak 100 százalékban hazai alapanyagból dolgozni a SPAR húsfeldolgozói.
Bár törekednek rá, egyelőre nem tudnak 100 százalékban hazai alapanyagból dolgozni a SPAR húsfeldolgozói.
Bizony a következő hetekben és hónapokban emelkedésre kell számítani a sertéshús esetében.
A magyar húsipar szereplői szerint még az év végén sem várható visszaesés a fogyasztásban.
Évek óta egyre csökkenő tendenciát mutat a sertéshústermelés az Európai Unió tagállamaiban.
A kiskereskedelmi láncok akár egy éves ártartást várnak el a saját márkás termékeik gyártóitól, így a feldolgozóknak óriási kockázatokat kell vállalnia.
A hazainál olcsóbb német sertéshús-termékek jelentek meg a nagy német diszkontlánc polcain.
Az Európában jelenleg játszódó folyamatok arra utalnak, hogy a jövőben nem lesz olcsóbb a sertéshús.
Csúnya világ jöhet a magyar henteseknél, egyre kevesebben veszik ezt a húst itthon.
Elkerülhetetlen és szükséges is az árak további emelkedése.
Ez nem jó hír Magyarországnak sem.
A költségek drasztikus emelkedése még nagyobb drágulást hoz magával.
Tovább romlik a sertéstartók helyzete.
Országos razziát rendelt el az Agrárminisztérium.
A piacokon és a boltokban 2000 és 5000 forint között is árulják a szamócát, de, ha valaki magának leszedi, ennél jelentősen kedvezőbb áron juthat hozzá.
Volumenében nem túl jelentős a szlovák mezőgazdaság kibocsátása, de így is fejlett az élelmiszerfeldolgozás az északi szomszédnál.
Május 22-én rendezi meg a Portfolio Csoport az Agrofood Konferenciát Kecskeméten.
Kizárólagos irányítást szerez az East Grain és leányvállalatai felett az AGROFERT.
Hosszú távon környezetünk megóvása és a fenntarthatóság növelése érdekében a biomegoldások jelenthetnek megoldás.
Egyre több energiát kell fordítanunk az időjárási szélsőségek szoros követésén alapuló védekezésekre.
Azoknak a termelőknek, akik nem tudnak pályázni vagy azonnal van szükségük a mezőgazdasági eszközökre, jó lehetőség a használt gépek vásárlása.