Lesújtó hírek jöttek: mégis, mi történik a sertéshússal az EU-ban?
2023 első nyolc hónapjában mintegy ötödével csökkent az Európai Unió sertéshús-exportja.
2023 első nyolc hónapjában mintegy ötödével csökkent az Európai Unió sertéshús-exportja.
Az európai országokban csökkenő tendenciát mutat a sertéshúsfogyasztás, ezzel egyidőben a sertésfeldolgozásban is visszaesés figyelhető meg.
Magyarországon tovább folytatódott az a tendencia, hogy a kisebb, néhány sertést tartó gazdaságok befejezik tevékenységüket.
Újabb lélektani határ alá csökkent az élelmiszer-infláció Magyarországon, augusztusban kevesebb mint 20 százalékra mérséklődött az élelmiszerek drágulása.
Kettévált a piac: világszerte csökkent a sertésár, de Európában és idehaza is jelentősen növekedett.
Ha nem sikerül a költségemelkedést érvényesíteni az árakban, bajba kerülhetnek egyes feldolgozók.
Kiderült, mennyibe is kerülhet idén tavasszal a sertéshús és a sonka a magyar henteseknél.
Az árstop miatt egyre többféle élelmiszerből jelent meg az olcsó külföldi változat a magyar boltokban.
Fekete év volt a 2022-es a francia sertéstartóknak, és ki tudja mi várható 2023-ban.
Megugrottak a magyar sertésárak.
Eddig tartottak a jó évek.
Rendesen megnőtt Magyarország sertéshús importja 2021-ben.
Kőkemény árrobbanás jön a sertéshúsok piacán.
Lesznek, akik felhagynak a termeléssel.
Jelentősen megnőtt az élősertés-behozatal 2020 első nyolc hónapjában.
Nem alaptalan a hazai húságazat félelme.
Megrázta az uniós sertéspiacot a gyilkos kór németországi megjelenése.
Mindent megboríthat a gyilkos kór németországi megjelenése.
Nyíltan beszélt a hazai agrárpiac helyzetéről.
A német reformok rosszat és jót is hozhatnak a sertéspiacon.
Jön a Portfolio Csoport két új agrárkonferenciája május 22-én és 23-án Kecskeméten.
Jó adottságok, de folyamatosan zsugorodó agrárium jellemzi Magyarország déli szomszédját.
A foci-Eb és az olimpia is jót tehet a grilltermékek piacának 2024-ben.
Új együttműködési megállapodással segítenék a magyar agrár- és élelmiszeripari vállalkozásokat.
A nyúlhús régebben sokkal többször került a magyar családok asztalára, mint manapság. Nem túlzás azt mondani, hogy mára már szinte teljesen kikopott az étrendünkből,
A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.
A bor élvezete mélyen összefonódik azzal, hogy milyen hőmérsékleten szolgálják fel.