Kapkodnak ezért az élelmiszerért a magyarok: sokan csapnak le rá itthon
A megkérdezett húsfeldolgozók legalább a tavalyihoz hasonló forgalomra számítanak, többségük 5-15 százalékos növekedést vár az idei húsvéttól.
A megkérdezett húsfeldolgozók legalább a tavalyihoz hasonló forgalomra számítanak, többségük 5-15 százalékos növekedést vár az idei húsvéttól.
Félünk tőle, hogy csalódást okozó húsvéti sonkát választunk egy friss kutatás szerint.
Az olcsóbb sonkák nem véletlenül kerülnek annyiba, amennyibe - ez a minőség romlásával is jár.
Hatalmas a bizonytalanság a hazai sertésszektorban, nem tudni, mi vár az ágazat szereplőire.
Hiába lesz akciós idén a húsvéti sonka, még így is brutálisan megdrágult tavaly óta.
A klímaváltozás miatt kerülhet veszélybe a világhírű spanyol sonkakülönlegesség.
Újabb híres élelmiszer, az ibériai sonka válhat a pusztító szárazság áldozatává.
Nincs húsvét sonka nélkül!
Lezárult a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés első szakasza.
Meglepő eredmény született.
Így lesz maradékmentes a húsvét.
Ragaszkodunk a bevált gyártók termékeihez.
Nemcsak magányos, de drága is lesz az idei húsvét.
Minőségi és jelölési hibákat is találtak a Nébih szakemberei.
Új termékeket dob a piacra a Pick Zrt.
A sárgarépa az egyik legnépszerűbb zöldségféle Magyarországon és Európában, amire folyamatos és egyre növekvő kereslet van.
Az export egészét tekintve tagja vagyunk annak a szűk, 35 országot számláló „elit-klubnak”, akik 100 milliárd dollár feletti exportteljesítményre képesek.
Jelentős átrendeződés történt 2023-ban a fogyasztási szerkezetben Magyarországon.
Megtorpant a repce vetésterületének folyamatos zsugorodás, azt azonban még nem lehet tudni, milyen lesz az idei termés.
Új módszerrel látnák el energiával a földekre kihelyezett szenzorokat az amerikai kutatók.
Egyre több energiát kell fordítanunk az időjárási szélsőségek szoros követésén alapuló védekezésekre.
Azoknak a termelőknek, akik nem tudnak pályázni vagy azonnal van szükségük a mezőgazdasági eszközökre, jó lehetőség a használt gépek vásárlása.