Készülődnek az oroszok - Enyhítenék az embargót

agrarszektor.hu
Elutaztak az orosz állategészségügyi hatóság ellenőrei Magyarországról. A szakemberek április huszadika és harmincadika között ellenőrizték azokat a magyarországi üzemeket, amelyeket az orosz hatóság már korábban felvett az engedélyezett létesítmények listájára. A vizsgált tizenhat cég között nemcsak vöröshúsokat feldolgozó üzemek, de baromfi-és tejipari vállalatok is szerepeltek. Az eredményeket 1-2 hónapon belül véglegesítik.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Végeztek az orosz ellenőrök azzal az ellenőrzéssel, amelyet április huszadika és harmincadika között tartottak hazánkban. Olyan magyar üzemeket vizsgáltak, amelyeket az orosz hatóság már korábban felvett az engedélyezett létesítmények listájára - számol be az MTI.

Az ellenőrzés a tavalyi audithoz hasonlóan technikai jellegű volt. A vizsgálat célja az volt, hogy amennyiben az orosz fél enyhít az unióra bevezetett embargón, az engedélyezett cégek azonnal szállíthassanak Oroszországba. Az eredményeket ugyan csak 1-2 hónapon belül véglegesítik, de az orosz szakértők már elismerően nyilatkoztak a magyar hatóságok segítőkészségéről - emelte ki Bognár Lajos, országos főállatorvos, az élelmiszerlánc-biztonságért felelős helyettes államtitkár.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?