Vegyesvállalatot hoztunk létre a tatárokkal

agrarszektor.hu
Vegyesvállalatot hozott létre a Magyar Kertészeti Szaporítóanyag Nonprofit Kft. (MKSZN) és a Tatár Köztársaság Agrárinnovációs és Beruházási Központja (RACIN). A megállapodás keretein belül a MKSZN kertészeti szaporítóanyagokat, termesztési technológiákat, valamint szakértői támogatást is biztosít a Tatár Köztársaságnak.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Több mint egy éves előkészítés után az MKSZN és a Tatár Köztársaság vegyesvállalat létrehozásáról állapodott meg Kazanyban - közölte a Magyar Nemzeti Kereskedőház. A megállapodással bővülhetnek az együttműködési területek. A Független Államok Közössége (FÁK) tagországaiban jelentős a kereslet a magyar élelmiszerekre, a kertészeti szaporítóanyagokra, az agrár technológiákra, a szakértelemre és tapasztalatra.

Tavaly 4 hektár alma- és 1 hektár szamócaültetvény létrehozásáról, valamint tudományos és kutatási együttműködések elindításáról, emellett gyümölcsfa oltványok és közös burgonyaültetvény telepítéséről is született megállapodás. Emellett megállapodtak magyar termesztési technológiák adaptálásáról, valamint magyar szakemberek bevonásáról is - hangsúlyozta a kereskedőház.

A vegyesvállalat megalakulását állami támogatás övezi mind magyar, mind orosz részről. Több száz hektár területen kezdődhet meg újabb ültetvények létrehozása, valamint további területeken indulhat el közös tudományos kutatás, magyar gyümölcs- és burgonya fajták adaptációs vizsgálata, termesztése a Tatár Köztársaságban - tette hozzá a Magyar Nemzeti Kereskedőház.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?