Lázár: új megállapodást kötne a kormány az agrárkamarával

agrarszektor.hu
Új együttműködési megállapodást kíván kötni a kormány az agrárkamarával a november 3-i országos választások, illetve a kamarai tisztújítás után. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az agrárkamarának további feladatokat kell kapnia.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Stratégiai partnerének tekinti a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarát a kormány - jelentette ki Hódmezővásárhelyen Lázár János. A miniszter szerint a közelgő tisztújítás - a november 3-i országos agrárkamarai választások - után a kabinet új együttműködési megállapodást kötne a szervezettel. Szükség van az agrárkamara megerősítésére, és a köztestületet el kell látni további feladatokkal, felelősséggel is - tette hozzá.

A politikus az MTI szerint azt kérte a kamara 370 ezer választásra jogosult tagjától, hogy november 3-án vegyenek részt a tisztújításon. A miniszter azt emelte ki, hogy a tagok szavazatukkal a kisbirtokosok érdekszövetségét, a Magoszt (Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségét) támogassák.

A kormány növelné a mezőgazdaság GDP-n belüli arányát, és a kis- és közepes gazdálkodókat kívánja erősíteni a támogatás- és a földpolitikában is - hangoztatta Lázár János. Úgy vélte, a magyar emberek élelmiszer-szükségletét a hazai mezőgazdaságnak és feldolgozóiparnak kell kielégítenie, és "szeretnénk önellátásra berendezkedni".

A miniszter szerint a kormány és Brüsszel között a következő évek legnagyobb vitája a magyar termőföld értékesítésének kérdése lesz. A kormány arra törekszik, hogy a termőföld magyar tulajdonban maradjon - szögezte le.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?