Rengeteg bort iszunk az évi végi ünnepekkor

agrarszektor.hu
Jóval több palack bort vásárolnak a fogyasztók karácsonykor mint máskor, és ilyenkor érzékelhetően a drágább borok a népszerűbbek. Nincs azonban jelentős változás a fehér, a vörös és rozé fogyasztásának ünnepi arányaiban, mivel egész évben egyforma az érdeklődés irántuk.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A karácsonyi időszakban előfordul hogy a Varga Pincészet több mint 150 ezer palack bort szállít el naponta badacsonyörsi telephelyéről, ami három-négyszerese a szokásos mennyiségnek, ilyenkor ugyanis sokkal több bort vásárolnak a fogyasztók - közölte a cég közleménye szerint Varga Máté kereskedelemért felelős tulajdonosa. A pincészetnél az ünnepi értékesítés 75-80 százaléka a szenteste előtti 8-10 napra koncentrálódik, amikor a legnépszerűbbek a felsőbb árkategóriás és késői szüretelésű borok.Tavaly csak decemberben 1,5 millió palack bort értékesítettek Magyarországon, ami valamennyi hónap között magasan a legerősebbnek számít.

A badacsonyi, egri és tokaj-hegyaljai borvidékeken termelő Varga család az idei évben eddig 13,5 millió palack bort értékesített, 11 százalékkal többet, mint tavaly. A forgalom év végi felfutása miatt is rekord eladásra, mintegy 15,2 millió üvegre számítanak 2017-ben.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?