Elindult a nagy téli razzia

agrarszektor.hu
December elsején az egész ország területén elkezdődött a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés. Az akció az év végig tart és szinte minden, az ünnepekhez kötődő termékre és ilyenkor kiemelt forgalmat bonyolító vállalkozásra kiterjed.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) koordinációjával, a Nébih és a megyei kormányhivatalok szakembereinek részvételével december 1-je óta zajlik az országos téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés, amely egészen az év végig tart majd - írja közleményében az Agrárminisztérium. Az akció célterületei között megtalálhatók azok az előállítók és forgalmazók, akik az ünnepi időszakban kiemelt forgalmat bonyolítanak. Ide tartoznak például a hús- és húskészítmény vagy az édesipari termék előállítók és forgalmazók. De a zöldség-gyümölcs árusok, és a piacok, vásárok édesség-forgalmazói és vendéglátó standjai is számíthatnak az ellenőrök érkezésére.

A kiemelten ellenőrzött termékek köre is klasszikus: az édességek, a borok, a pezsgők, a szezonális zöldségek és gyümölcsök mellett a szakemberek ezúttal is ellenőrzik a friss húsokat, mint a halak és haltermékek, a pácolt, füstölt nyers vagy főtt húskészítményeket és különféle virsliket is. A Nébih munkatársai ugyanakkor további célzott ellenőrzéseket is végeznek. Ezek között említhető a kereskedelmi egységekben forgalmazott mák és máktöltelék, valamint dió és diótöltelék termékek érzékszervi és laboratóriumi vizsgálata. Emellett a karácsonyi vásárok forralt bor, pálinka és egyéb szeszes italok forgalmazói is fokozott figyelemre számíthatnak. 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?