Elkezdődött az élelmiszerek raktározása: kellemetlen meglepetéseket hozhat a Brexit

agrarszektor.hu
A brit kereskedésekben jó ideig nem lesz elég friss zöldség, gyümölcs és tőkehús, ha az Egyesült Királyság megállapodás nélkül lép ki az Európai Unióból október végén. A hiány elkerülése miatt az importőrök elkezdtek raktározni, és alternatív útvonalakat igyekeznek kiépíteni.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A brit Élelmiszer- és Italszövetség arra figyelmeztet, hogy bár megtesznek mindent annak érdekében, hogy felkészüljenek arra, hogy a Brexit nehézségeket okozhat majd az olyan élelmiszerek, mint a zöldség, gyümölcs, illetve tőkehús behozatalában, egyelőre megjósolhatatlan, hogy ezek milyen formában jelentkeznek majd - írja a Euronews. A problémák elkerülése miatt a brit importőrök raktározással és alternatív útvonalak kiépítésével igyekeznek megelőzni a kellemetlen meglepetéseket.

EZ IS ÉRDEKELHET
Ezeket a megoldást jelentő ötleteket azonban nem adják ingyen. A vészforgatókönyvek körülbelül 120 millió dollárba kerülnek majd a szektornak hetente. Ráadásul a brit élelmiszerimport éves forgalmának több mint 60 százalékát éppen ősztől tavaszig bonyolítja.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?