Közel 5700 Kárpát-medencei magyar gazda fogott össze a rászoruló gyermekekért

agrarszektor.hu
A "Magyarok Kenyere - 15 millió Búzaszem" program keretében 2019-ben minden eddiginél több, összesen közel 5700 - 3551 magyarországi és 2117 határon túli - magyar gazda ajánlott fel búzaadományt. A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) által szervezett program idei zárásaként a kárpátaljai Nagydobronyban tartott adományozóünnepségen Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége és a program fővédnöke, valamint Jakab István és Győrffy Balázs, a két szervezet vezetői adtak át adományokat.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A "Magyarok Kenyere - 15 millió Búzaszem" program keretében ünnepélyes adományozóünnepséget tartottak 2019. november 22-én a Nagydobronyi Irgalmas Samaritánus Gyermekotthonban. Az eseményen Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, illetve a programot szervező MAGOSZ, a NAK és a Magyarok Kenyere Alapítvány vezetői adtak át adományokat: két tonna liszten kívül játékokat és számítástechnikai eszközöket kaptak a gyermekotthon lakói, derült ki a NAK közleményéből.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

Idén minden eddiginél szélesebb körben, a Kárpát-medence teljes magyar gazdatársadalmát bevonva, immáron kilencedszer indult útjára a Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem program. Ennek keretében a Kárpát-medencében gyűjtenek búzát magyar gazdák, majd az abból készült liszt gyermekeket gondozó magyarországi és határon túli szervezetekhez kerül.

Idén 791 tonna búza gyűlt össze, összesen közel 5700 magyar gazda - 3551 határon inneni és 2117 határon túli - felajánlása révén. Még soha annyian nem vettek részt adományozóként a programban, mint 2019-ben, az adományozók száma közel negyedével haladta meg a tavalyi 4600 fős rekordot. A felajánló gazdálkodók a learatott búzájuk egy részét minden évben a gyűjtőpontokra viszik, amelyek július közepétől augusztus közepéig várják az adományokat. Augusztus közepétől az összegyűjtött búzát közeli malmokban őrlik meg. A magyar gazdák által összegyűjtött, a tavalyi mennyiséget 20 százalékkal meghaladó 791 tonna búza a közreműködő malmok őrlése után mintegy 472 tonna lisztet eredményezett, amely több tízezer gyermek ellátását szolgálja.

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége a gazdatársadalmat összefogva, tagságát mozgósítva, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával együttműködve szervezi a programot. A Magyarok Kenyere - 15 millió Búzaszem program ma már az egész Kárpát-medencét átölelő jelentős kezdeményezés, amely minden évben határozottan tanúbizonyságot tesz arról, hogy a határon inneni és túli magyar gazdák önzetlenül képesek összefogni a nemes célok érekében.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?