Több millió liter sört semmisítenek meg Franciaországban a koronavírus-járvány miatt

Több millió liter sört semmisítenek meg Franciaországban a koronavírus-járvány miatt

agrarszektor.hu
Franciaországban négy olimpiai úszómedencényi, azaz körülbelül 10 millió liter sört kell a közeljövőben megsemmisíteni, mert fogyasztásra alkalmatlanná vált a koronavírus-járvány miatt.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Jellemzően kisüzemi sörökről van szó, mert bár Franciaországot a legtöbben a borral azonosítják, de az elmúlt években berobbant az országban a kisüzemi sörfőzés, írta meg az Index az AFP információi alapján. A legtöbb ilyen sör pedig szűretlen, pasztörizálatlan, ezért csak rövid ideig eltartható. A koronavírus-járvány miatt meghozott korlátozó intézkedések miatt pedig nem tudták a söröket forgalomba hozni.

Ezek nagyon komlós sörök, és ha sokáig tárolják őket, ha több mint 2-3 hónapot töltenek el raktárban, akkor az illatuk, az aromájuk legyengül, az ízük megváltozik

- mondta Maxime Costilhes a francia sörfőzdék egyesületének elnöke.

Az egyesület szerint a hirtelen és szigorú lezárások miatt esélyük sem volt megmenteni a söröket, amik egyébként az éves francia termelés egy kis százalékát teszik csak ki, de így is több millió euró veszteséget okoznak. Franciaországban ugyanis évente nagyjából 2250 millió liter sört állítanak elő.

A veszteségek az elnök szerint azért is különösen súlyosak, mert a kisüzemi sörfőzés térnyerése miatt rengeteg fejlesztés történt 2019-ben, ezért a beruházások miatt egyébként is eladósodott főzdék nagyon nehéz helyzetbe kerültek. A főzdék több mint 70%-a számolt be több mint 50%-os bevételkiesésről március eleje óta.

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?