Ezekre az italokra gerjednek most az emberek: iszonyúan népszerűek

Ezekre az italokra gerjednek most az emberek: iszonyúan népszerűek

agrarszektor.hu
A nyár közeledtével kezdenek megjelenni a gyümölcsös ízek. Az italok egyre színesebbé és ízletesebbé válnak, amelyeket a fogyasztók előszeretettel osztanak meg ismerőseikkel (pl. Instagram).

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Annak ellenére, hogy a Mintel piackutató felmérése alapján a fogyasztók fele aggódik amiatt, hogy a járvány helyzet megváltoztatja életüket, az új élményekről otthon sem hajlandóak lemondani - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Így azoknak az előállítóknak, akik mindent átfogó élményt szeretnének nyújtani meg kell ismerniük a fogyasztást ösztönző tendenciákat és a fotogén, mentes alapanyagokból készült élelmiszerek mikéntjét.

Az otthon főzés nem szab akadályt a fogyasztók kísérletezési kedvének. Az emberek nem csak izgalmas megoldásokat keresnek és próbálnak ki, de a közösségi médián keresztül meg is osztják aztokat. A Pantone festékgyár előrejelzése alapján az idei év színe klasszikus kék, így várhatóan a kék árnyalatban pompázó italok népszerűek lesznek. Ehhez igazodva az előállítóknak olyan összetevőket kell fejleszteniük, amelyek segítségével könnyen elkészíthetők a színpompás italok. Mindemellett előny, ha az alkohol tartalmú italokban is stabilitást mutatnak.

A vizuális megjelenés mellett nem árt, ha a termék minden érzékszervre hatást tud gyakorolni. Ilyen élmény lehet a hő- vagy fény-, illetve a megszokottól eltérő, váratlan ízhatás. A mentesség számos előállító számára prioritás. A fogyasztók elvárásaihoz igazodva jelenleg a színezékek 89%- természetes forrásból származik (2017-ben 76% volt), lefedve ezzel a teljes színpalettát. A fogyasztói elvárások kielégítéséhez mindemellett elengedhetetlen a kiváló alapanyagokból megfelelő szakértelemmel kidolgozott élelmiszerek előállítása.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?