Vészjósló előrejelzés: óriásit drágulhatnak az élelmiszerek 2021-ben

Vészjósló előrejelzés: óriásit drágulhatnak az élelmiszerek 2021-ben

agrarszektor.hu
Nagyot drágulhatnak az élelmiszerek jövőre, legalábbis ezt jósolja a Forbes egyik szakértője a meteorológiai előrejelzésekre hivatkozva.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Óriásit drágult a búza, valamint a kukorica és úgy tűnik a folyamat 2021-ben is folytatódni fog: a jövő évi meteorológiai folyamatokat elemezte ugyanis a texasi Hackett Financial befektetőcsoport arra jutott, hogy több olyan térségben is nagy szárazság várható, ahol komoly élelmiszertermelés folyik - írja a HVG. Ilyen például Kelet-Európa, az USA, Dél-Amerika vagy Oroszország nyugati része, de a világ farmerjeinek nemcsak a szárazsággal, hanem a zord téllel és komoly hurrikánszezonokkal is szembe kell nézniük.

Ennek pedig hatása lesz a termények mennyiségére, ahogy az előrejelzés szerint az is, hogy az óceánok elkezdenek lehűlni azt követően, hogy negyven éven keresztül folyamatosan egyre melegebbek lettek. Emiatt pedig mindenütt a hőmérséklet csökkenése várható. Ezekből pedig az következik Simon Constable, a Forbes szakértője szerint, hogy a búza, a kukorica vagy a szója ára emelkedni fog, ami egyben lehetőség is a befektetőknek, hiszen ha olyan alapokba fektetik a pénzüket, amelyek ilyen termékeket tartalmaznak, akkor akár sok pénzt is kereshetnek.

Címlapkép forrása: MTI/Balázs Attila

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?