Nagyot újított a magyar borászat: nem akármit dobtak a piacra

Nagyot újított a magyar borászat: nem akármit dobtak a piacra

agrarszektor.hu
A tradicionális, immáron az ötödik generáció vezetése alatt fehér borokkal foglalkozó badacsonyi borászat a fogyasztói igényekre reflektálva idén vörösborral bővíti borsorát. A 2019-es Folly Boróka vörös merlot és cabernet sauvignon szőlőfajtákból készült, gazdag illat és összetett ízvilág jellemzi.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Folly Arborétumhoz közel eső birtokelemeken 7 hektáron folyik a szőlőtermelés, amely, akárcsak az arborétum szeretete és gondozása, generációról generációra szálló - még a szépnagyapától induló - örökség a Folly családban. A Kisörsi-hegy biztosít megfelelő termőterületet a vezető szőlőfajtáknak: a szürkebarátnak, az ottonel muskotálynak, a kéknyelűnek, a rajnai rizlingnek, a budai zöldnek és az olaszrizlingnek - olvasható a közleményben. 

Mivel a badacsonyi borvidékre jellemző fajták elkészítésében a Folly már nagy gyakorlatot szerzett, a boraik kifejezetten keresettek, és szakmailag is elismertek, így például 2013-ban a Talentométer, fiatal borászok számára meghirdetett borversenyen a Folly Budai zöldje a legszebb tételek között végzett, míg 2018-ban a Winelovers Olaszrizling Teszten a 2016-os Cédrus a "Legjobb olaszrizling alapú házasítás" címét nyerte el. Ezért a tradicionálisan fehérborokkal foglalkozó badacsonyi pincészet idén vörösborral bővíti a termékpalettáját. A 2019-es Boróka vörösbor merlot és cabernet sauvignon szőlőfajtákból készült.

EZ IS ÉRDEKELHET

A piaci igényeknek próbáltunk eleget tenni, amikor 2019 év elején arról kezdtünk beszélgetni, hogy készíthetnénk egy könnyű, gyümölcsös vörösbort. A fehérbor, rozé, gyöngyözőbor mind a kóstoló sorunk elemei, viszont a fogyasztók részéről nagy igény mutatkozott egy, a Follyban készülő vörösborra. Szerettük volna kipróbálni magunkat, hiszen a vörösbor készítése egészen más technikát és tudást igényel, és most örömmel jelenthetjük be a Folly Boróka vöröst, amelyet gyümölcsös, enyhén fűszeres ízében málnás, meggyes, kakaós-kávés jegyek, gazdag illat és összetett ízvilág jellemez  

 - mondta el az új bor kapcsán dr. Folly Réka, a Folly Arborétum Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?