Annyira drágák ezek az élelmiszerek itthon, hogy már nem költenek rá a magyarok

Annyira drágák ezek az élelmiszerek itthon, hogy már nem költenek rá a magyarok

agrarszektor.hu
Jelentősen kevesebb zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak a magyarok, mint egy évvel korábban. Ennek pedig az az oka, hogy sokan egyszerűen nem tudják már megfizetni.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

10-15 százalékkal kevesebb zöldséget és gyümölcsöt esznek a magyarok, mint egy éve, mert nem jut többre a terméktanács szerint. Nagyobb a visszaesés az uniós átlagnál, pedig már az infláció megugrása előtt negyedével kevesebb termék fogyott a termékekből Magyarországon, mint az Egészségügyi Világszervezet által meghatározott napi minimum. Aggasztó a helyzet egy táplálkozási szakember szerint. Egy kiló paprikáért átlagosan 1500 forintot kértek országszerte, 21%-kal drágult mindössze egy hónap alatt - derült ki az RTL Híradójából.

EZ IS ÉRDEKELHET

A szokatlanul hideg dél-európai időjárás pedig csak tovább tetőzte a gondokat. Az eladók szerint egyre kevesebbet vásárolnak, paradicsomból is egy-egy darab kerül bele a kosarakba. Bár a zöldségek és a gyümölcsök árai nem drágultak annyira drasztikusan, mint más élelmiszereké, ugyanakkor jelentősen megcsappant a fogyasztásuk. Az élelmiszer-drágulás, az infláció és a megugrott rezsiárak miatt egyre többen kényszerülnek arra, hogy visszafogják a vásárlást.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?