Negyvenkilós sajtkorongok nyomtak agyon egy sajtkészítőt

Negyvenkilós sajtkorongok nyomtak agyon egy sajtkészítőt

agrarszektor.hu
Egy eltört polcról lezúduló sajttömbök temették maguk alá egy észak-olaszországi sajtüzem tulajdonosát, aki életét vesztette a vasárnap esti balesetben.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A negyvenkilós sajtkorongok dominóként döntötték romba a sajtérlelőben lévő 10 méter magas polcokat és a rajtuk lévő több ezer sajttömböt a lombardiai Romano településen - közölték a tűzoltók. Tizenkét óra kellett ahhoz, hogy puszta kézzel kiássák az áldozatot a sajttömbök és az összedőlt polcok alól - mondta a bergamói tűzoltók szóvivője.

A szokatlan balesetben a sajtüzem éppen ott tartózkodó 74 éves tulajdonosa, Giacomo Chiapparini vesztette életét. A raktárban 25 ezer korong sajtot érlelnek a körülbelül tíz méter magas fém állványzaton. A Corriere della Sera című lap szerint a férfi egyedül tartózkodott a raktárban, ahol a gigantikus sajtgurigák automatikus megforgatását és tisztítását végző robot működését ellenőrizte.

A tűzoltókat este 9-kor értesítették a családtagok, miután meghallották a hatalmas polcrendszer összeomlásának robaját. Az üzemben a parmezánhoz (Parmigiano-Reggiano) hasonló, Olaszországban népszerű Grana Padano keménysajtot készítik.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 17. 10:03