Szélenergia üzletágát bővíti a Siemens

agrarszektor.hu
Tavaly a zöldenergia ágazat igazán sok pénzt hozott a Siemens konyhájára: megújuló energia divíziója - mely főként szélturbinák gyártásából áll - minden más ágazatnál nagyobb árbevétel-növekedést ért el, 977 millió eurót termelve a cégnek.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A Siemens 2010. évi gazdasági jelentése alapján a zöldenergiával foglalkozó ágazata 48 százalékkal növelte forgalmát, az új megrendelések száma pedig szintén rekord szinttel, 85 százalékkal, 1,45 milliárd euróra emelkedett. Összesen - a szeptember 30-ig tartó gazdasági évben - 368 millió euró profitot termelt a divízió, amely a cég teljes nyereségének 5 százalékát teszi ki - olvasható a New York Times cikkében.

A Siemens nem titkolt célja, hogy a szélerőművek beszállítóinak élére kerüljön, a jelenlegi 8-9. helyről. A piacvezető jelenleg a dán Vestas Wind Systems, mely egyedül szélturbinák gyártásával foglalkozik. Célja eléréséhez Kínában is meg kell vetnie a lábát a cégnek, mivel az ázsiai ország a szélenergia piac legnagyobb szereplőjének számít, ugyanakkor a kormányzati politika elsősorban a helyi cégeknek kedvez.

Tavaly novemberben nyitotta meg első kínai gyárát Shanghaiban a cég, ahonnan egyszerűen szállíthatók az elemek az offshore szélerőművekhez. A későbbiekben Indiában, és Oroszországban is terjeszkedni próbál a cég, csakúgy mint Nagy-Britanniában.

A Siemens 2004-ben kezdett szélenergiával foglalkozni, amikor felvásárolta a dán Brande céget, mely turbinák gyártásával foglalkozott.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?