Riasztó kijelentés érkezett a Föld vízellátásáról: ennek nem lesz jó vége

Riasztó kijelentés érkezett a Föld vízellátásáról: ennek nem lesz jó vége

agrarszektor.hu
A globális felmelegedés jelenti az egyik legsúlyosabb kihívást a világ biztonságára Frans Timmermans zöldmegállapodásért felelős uniós biztos szerint. Úgy véli, hogy az emberiség a jövőben az élelemért és a vízért vívhat háborúkat, ha a klímaváltozás ellen nem tesznek azonnali lépéseket.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Timmermans szerint ezért nem szabad hagyni, hogy a klímaváltozás hatásainak korlátozására irányuló erőfeszítéseket kisiklassák más geopolitikai válságok, például az ukrajnai háború. Mint mondta, a klíma maga a biztonság, a két dolog ugyanaz. A klímaválság nem fog szünetet tartani csak azért, mert van más prioritás is. Az EU zöldmegállapodásért felelős biztosa kifejtette, a társadalomban „kialakulóban” van a sürgősség érzése, amelyet az iparnak és a kormányoknak kell kihasználni a változás megvalósítása érdekében - írja a Világgazdaság a CNBC alapján.

EZ IS ÉRDEKELHET

Ha ezt nem tesszük meg, akkor nincs kétségem afelől, hogy a gyermekeim és az unokáim háborúkat fognak vívni a vízért és az élelemért

- hívta fel a figyelmet.

Az éghajlatkutatók megkongatták a vészharangot, mivel szerintük fogy az idő, hogy a globális felmelegedést az iparosodás előtti szinthez képest 1,5 Celsius-fokra korlátozzuk, ahogyan ezt a 2015-ös, mérföldkőnek számító párizsi megállapodásban célul kitűzték. Ha mindez nem lenne elég, egyre valószínűbb, hogy elérjük a fordulópontot, mikor már a kisebb változások is drasztikus elmozdulásokat okozhatnak a Föld egész életfenntartó rendszerében

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?