Elképesztő: ez a növény oldhatja meg a világ egyik legsúlyosabb problémáját

Elképesztő: ez a növény oldhatja meg a világ egyik legsúlyosabb problémáját

agrarszektor.hu
Ahogy a globális élelmezési rendszereket egyre nagyobb kihívás elé állítja a növekvő világnépesség élelmezése, úgy értékelődik fel az ellenálló gabonafélék - mint a köles - termesztésének térnyerése, melyek olcsó és tápláló alternatívát jelentenek. Ez volt a fő üzenet a 2023-as Köles Nemzetközi Évének megnyitó ünnepségén tegnap az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) székházában.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Számos különböző gabona tartozik a kölesfélék csoportjába, melyek emberek millióinak jelentenek fontos táplálékforrást a szubszaharai Afrikában és Ázsiában. Mélyen gyökereznek számos őslakos kultúrában és tradícióikban és sok helyen fontos szerepet játszanak az élelmezésbiztonság garantálásában - írja a FAO.

EZ IS ÉRDEKELHET

A kölesfélék magas tápanyagértékkel bíró ősi gabonák. Jelentős szerepet töltenek be és hozzájárulnak a kistermelők támogatásához, a fenntartható fejlődéshez, az éhezés felszámolásához, a klímaváltozáshoz való alkalmazkodáshoz, a biológiai sokféleség megőrzéséhez és az agrár-élelmezési rendszerek átalakításához

- mondta a FAO főigazgatója Csü Tong-jü a hibrid esemény résztvevőinek.  

A kölestermelés bővítése segítené a kistermelők megélhetését és tisztességes megélhetést biztosítana nőknek és fiataloknak. Az ebből származó jövedelem hozzájárulna a gazdasági növekedéshez. A köles kínálta egészséges alternatíva segíthet a sokkok jelentette rizikók kivédésében. A Köles Nemzetközi Éve és a kölestermesztés növelése hozzájárul a 2030-as fenntartható fejlődési ütemterv megvalósításához.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?